Xu Lirong αλάνι για πάντα στο λιμάνι

wpid-wp-1460123813820.jpeg

image

Με νεοφιλελεύθερες τιμές αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση να γιορτάσει τα 3 χρόνια από τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ, αφού σήμερα το πρωί έφτασε στο Μαξίμου το αφεντικό της Cosco για να παραλάβει δια χειρός Αλέξη Τσίπρα τα κλειδιά του ΟΛΠ.

H παράδοση του λιμανιού έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αφού μετά το Μαξίμου ακολούθησε εκδήλωση στο Ζάππειο, παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, του Γιάννη Δραγασάκη και μερικών εκατοντάδων αστυνομικών που προσπαθούσαν μάταια να συγκρατήσουν το ενθουσιασμένο πλήθος των φιλελέδων, οι οποίοι είχαν μαζευτεί απέξω για να το γιορτάσουν. Τι έχει τραβήξει κι αυτό το έρμο το Ζάππειο τόσα χρόνια!

Αξιόπιστες πηγές μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο διαβεβαιώνουν ότι, τη στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας, ένα μαύρο δάκρυ κύλησε από το αριστερό μάγουλο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ την εμφάνισή του έκανε κι ο γνωστός επιχείλιος έρπητας που έθεσε για ακόμα μια φορά σε πρωτοφανή κίνδυνο τη ζωή του Πρωθυπουργού μας.

Μάλιστα, ιδιαίτερα αισθητή προκάλεσε στην εκδήλωση η απουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος – διαψεύδοντας τον Αινστάιν – απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι δύο μόνο πράγματα είναι άπειρα: η αγάπη για την καρέκλα και η ανθρώπινη γελοιότητα.

Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Δρίτσας πολέμησε μέχρις εσχάτων την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλά τελικά την έκανε γαργάρα σαν καλό τσοπανόσκυλο που είναι.

Δηλαδή τι θέλατε; Να αρνηθεί να υπογράψει και να παραιτηθεί; Είναι πράγματα αυτά για αριστερό άνθρωπο; Για τέτοια είμαστε τώρα; Να φύγουν αυτοί και να έρθουν πάλι οι άλλοι, οι δεξιοί;

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco, ενώ το υπόλοιπο 33% θα παραχωρηθεί δωρεάν στους πρόσφυγες – οι οποίοι παραμένουν στο λιμάνι αρνούμενοι να δεχτούν το ξεπούλημα της χώρας -, μπας και ξεκουμπιστούν καμιά ώρα από εκεί πέρα.

Έχουμε και 28.000.000 τουρίστες να υποδεχτούμε!

Σε δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αν οι πρόσφυγες δεν δεχτούν τη γενναιόδωρη προσφορά του, θα πουληθούν μαζί με το λιμάνι στους Κινέζους και θα απελαθούν στην έρημο Γκόμπι, γιατί πολύ μας τα έχουν πρήξει με τις απαιτήσεις τους να ζήσουν έξω από στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 1,5 δις ετησίως, ενώ σε βάθος 352 ετών μπορεί να διαμορφωθεί στα 4 δις κι αυτό είναι πολύ κρίμα, αφού δεν θα ζει κανένας μας για να αναγνωρίσει το έργο της Κυβέρνησης και να στήσει ένα άγαλμα του Αλέξη Τσίπρα στην οδό Παπασταύρου.

Κι επειδή εμείς δεν είμαστε τίποτα ασυνεπείς σαν τους συριζαίους, έχουμε παρακολουθήσει στενά όλες τις μεγάλες επενδύσεις, από το Ελληνικό μέχρι τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Μπράβο μας!

image

http://thethreemooges.blogspot.com/2016/04/xu-lirong-alani-gia-panta-sto-limani.html