Η χώρα εάλλω …

wpid-wp-1464007231251.jpeg

image

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει..Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι….

Αν είσαι Ελληνας σήμερα πρέπει να κλαίει η ψυχή σου . Από σήμερα και εσύ και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου  ( ακόμα και αυτά που θα γεννηθουν στο μέλλον ) θα είναι δούλοι για τα τουλάχιστον επόμενα 99 χρόνια.

Το πολυνομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του  «κράτους» και χάρη σε κάτι ξεφτυλισμενα τσογλάνια πολιτευτάδες-  τους  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  που  δεν διαπραγματεύτηκαν , που  δεν έκαναν οτι μπορούσαν για να σώσουν τη χώρα μας  αλλά  την καρέκλα τους και μόνον και τίποτα άλλο! Από σήμερα να δείτε που θα ξεχυθούν στα ΜΜΕ με χαρτομάντηλα, να σκουπίζουν μυξούλες και κλάματα με το δράμα που περνούν… .  Οι  «σύντροφοι»  που σήμερα κυβερνούν,  είναι αυτοί οι ίδιοι που υπογράφουν μέτρα ταφόπλακες , μέτρα πιο σκληρά από εκείνα που… εξέφραζαν προηγούμενες, πουλημένες, ξενόδουλες κυβερνήσεις. Ειναι εκείνοι που  άλλα έλεγαν και  άλλα κάνουν. Η ξεφτύλα τους  είναι ότι… συμφωνούν με τις αποφάσεις υπουργών συντρόφων τους  και το κερασάκι της ξεφύλας τους ειναι οι  «δικαιολογίες» τους για την…αναγκαιότητα των μέτρων που είχαν την… τόλμη ( το λένε το ξεπούλημα , τώρα)  να πάρει η δική τους κυβέρνηση!!!

image

Δυο μνημονιάκια σε λιγότερο από ένα χρόνο!
Από σήμερα η χώρα μας είναι παραδομένη στους διεθνής τοκογλύφους.
Η Ελλάδα είναι πλέον και επίσημα υπό κατοχή!!

image

image

Προτεκτοράτο της Γερμανίας .
Φίλες και φίλοι από σήμερα  δηλώνω Βάρβαρη επιπλέον κι όχι απλά Ελληνίδα. Ορκίστηκα στον εαυτό μου να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις και να κάνω ότι μπορώ κατά αυτών που ξεπούλησαν την πατρίδα μου και κατά αυτών που την υποδούλωσαν και την εκαναν προτεκτοράτο του τέταρτου Ράιχ.

Μέχρι τότε, δεν πρόκειται να πειθαρχήσω ούτε και να προσφέρω το οτιδήποτε μου ζητηθεί σαν πολίτης , σε μία κατοχική Κυβέρνηση, όπως περιέγραφε το Σύνταγμα που είχαμε!!!

Άνευ όρων παράδοση. Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης η ελληνική κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ στους πιστωτές, με αντάλλαγμα νέα δανεικά (ύψους 82-86 δισ. ευρώ) για την αποπληρωμή παλαιών χρεών και την υπόσχεση για ανάπτυξη.
–  Ο λευκός καπνός και τα… συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους οι χειραψίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Ευρώπης επιβεβαιώνουν πλήρως τις επακόλουθες συνέπειες για τον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται πλέον να σηκώσει το βάρος σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και οι προεκλογικές εξαγγελίες μπήκαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα, καλούμενη να πράξει με τη «λογική των αριθμών».
–  Το κλίμα παραμένει βαρύ, καθώς από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να δώσει αγώνα δρόμου για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους μέσω της ψήφισης των προαπαιτούμενων. Ουσιαστικά, το κυβερνητικό επιτελείο εισχωρεί σε αχαρτογράφητα νερά, με το τσουνάμι των έντονων αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να βρίσκεται προ των πυλών. Με τη δεδηλωμένη να έχει χαθεί στην πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής, παραμένει ερώτημα η στάση της αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί υπό προύποθέσεις να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή. Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να πιάσει «κόκκινο» την τρέχουσα εβδομάδα, με το κοινοβούλιο να μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαραθέσεων για τις υποσχέσεις που έμειναν… υποσχέσεις. Ήδη, ο Νίκος Φίλης έδωσε το στίγμα των επόμενων ωρών, λέγοντας «να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφώνησαν».
~ ΤΑΙΠΕΔ… εξωτερικού με έδρα την ΑθήναΟ ρόλος του ΔΝΤ και το ειδικό Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό ήταν τα δύο «αγκάθια» των πολύωρων διαπραγματεύσεων. Ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις οι εταίροι έκαναν πίσω και δέχτηκαν το συγκεκριμένο ταμείο να εδρεύει στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά να λειτουργεί σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμούς.-
~ Ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στα «θέλω» των δανειστών, αποδεχόμενος μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου ΤΑΙΠΕΔ που θα εδρεύει στην Αθήνα, αλλά θα αποφασίζει κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτές
–  Ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στα «θέλω» των δανειστών, αποδεχόμενος μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου… ΤΑΙΠΕΔ με έδρα την Αθήνα, το οποίο θα αποφασίζει κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτές. Σε αυτό η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μεταφέρει «ασημικά», ύψους 50 δισ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους θα τίθενται προς πώληση, με τα χρήματα που θα προκύπτουν να διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και κατά 50% για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
–  Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται μέσα στην εβδομάδα να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ήτοι την ψήφιση των πρώτων νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα. Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έθιξε το ζήτημα εμπιστοσύνης και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Βάσει των όσων δήλωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η συμφωνία πρέπει πρώτα να περάσει από την ελληνική Βουλή και στη συνέχεια από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

–  H γαλλική εφημερίδα La Tribune στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο της Γερμανίας για την διαχείριση του ελληνικού χρέους. Ήταν το «Σχέδιο Εύρηκα», «μυστικό πλάνο της Γερμανίας για τη διάσωση της Ελλάδας», όπως έγραφε τότε η εφημερίδα.
Την ιδέα για το σχέδιο την είχε η εταιρία συμβούλων Roland Berger, η οποία συνεργάζεται σταθερά με την γερμανική κυβέρνηση και σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν ένα πλάνο «που μάλλον δεν είχε σχεδιαστεί έξω από τους κύκλους της Ανγκελα Μέρκελ και της τρόικα».
Σύμφωνα με το σχέδιο λοιπόν, η Ελλάδα θα τοποθετούσε σ΄αυτή την υπηρεσία όλα της τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία (τράπεζες, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια), η συνολική αξία των οποίων υπολογιζόταν στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Η εν λόγω υπηρεσία θα αγοραζόταν στη συνέχεια από ένα ευρωπαϊκό ίδρυμα με έδρα το Λουξεμβούργο που θα αναλάμβανε και την ιδιωτικοποίηση όλων των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων έως το 2025.
Τα έσοδα θα χρησιμοποιούντο για την αποπληρωμή των δανείων στην EKT και τον EFSF και το χρέος θα μειωνόταν στα 88% του ΑΕΠ από το 145% του ΑΕΠ όπου βρισκόταν όταν εκπονήθηκε το σχέδιο. Με βάση τον σχεδιασμό της Roland Berger, με το κλείσιμο του φορέα το 2025 εάν προέκυπταν κεφαλαιακά κέρδη θα επιστρέφονταν στην Ελλάδα. Αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δις ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάμβανε το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν θα υπερέβαινε το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δις ευρώ ως το 2025.
Το σχέδιο «Εύρηκα» δεν προωθήθηκε ποτέ λόγω προβληματισμών ως προς την ενδεχόμενη αντίδραση των τραπεζών και των αγορών μπροστά σε μια τέτοια πρακτική ιδιωτικοποιήσεων.
Δυστυχώς όμως το σχέδιο επανήλθε, έστω και ελαφρώς διαφοροποιημένο, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Eurogroup και συγκεκριμένα μέσα από τις προτάσεις Σόιμπλε για «διάσωση» της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Η «νέα» ιδέα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ η οποία έφερε θύελλα αντιδράσεων στο Eurogroup, προβλέπει τη συγκέντρωση «πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας αξίας 50 δις ευρώ», σε fund του Λουξεμβούργου το οποίο και θα αναλάμβανε την εκποίησή τους για να αποπληρωθούν τα χρέη στους πιστωτές, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.
Το εν λόγω fund είναι το Institution of Growth. Εκείνο που κάνει εντύπωση και δεν καταγράφηκε πουθενά, είναι πως το «Institution for Growth» αποτελεί θυγατρική και υποκατάστημα της KfW, της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, είναι το πρώτο από τα τρία υποκαταστήματα της KfW, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 στο Λουξεμβούργο.
Και αυτό το οποίο πραγματικά αποτελεί σοκ, και φυσικά δεν καταγράφηκε πουθενά -έστω και ανεπίσημα- είναι ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εποπτών Διευθυντών της KfW είναι o… Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

image

https://xeimwniatikhliakada.wordpress.com

Σε λαϊκό προσκύνημα το φορολογικό πολυνομοσχέδιο

wpid-wp-1464021530608.jpeg

«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι …»

wpid-wp-1464006807717.jpeg