Έπεσε το μουστάκι του σοσιαλισμού

wpid-wp-1464277543411.jpeg

Με ξυρισμένο μουστάκι εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του σε θαυμαστές στην Πάτρα με αποτέλεσμα αρχικά να μην τον αναγνωρίσουν. Όταν όμως άρχισε να μιλάει, από τις πρώτες κιόλας λέξεις, ο κόσμος κατάλαβε ότι πρόκειται για τον Γιώργο Παπανδρέου. Και ας είχε χάσει το μουστάκι. Είχε διατηρήσει τη χάρη.

Οι πιο παρατηρητικοί είχαν από καιρό αντιληφθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αρχίσει να μειώνει σιγά – σιγά αλλά σταθερά το μουστάκι του μέχρι που τελικά το αποτέλειωσε. Αυτό οδηγάει στο συμπέρασμα ότι η απώλεια του μουστακιού υπήρξε συνειδητή πράξη για τον Γιώργο Παπανδρέου η οποία όμως έγινε σταδιακά. Τόσο σταδιακά όσο σταδιακά απώλεσε τις σοσιαλιστικές καταβολές του με τις οποίες άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το Πασοκικό μουστάκι.

image

Παρ’ όλα αυτά οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ξύρισε το μουστάκι  επειδή είχε γίνει κάτασπρο και μαρτυρούσε την ηλικία του. Και θεώρησε γελοίο να το βάψει μωβ όπως κάνουν οι συνομήλικοι του.

Ενδιαφέρουσες φήμες αναφέρουν ότι ψήγματα μουστακιού εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Αν η φήμη είναι αληθής, τότε η σημειολογία έχει ιδιαίτερη σημασία αφού το μουστάκι μοιάζει να παίζει το ρόλο της σκυτάλης του σοσιαλισμού η οποία, υπερβατολογικά αλλά καθόλου μεταφυσικά, μετακινήθηκε από το Πασόκ στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε σχέδιο …

Από την άλλη,  γνωσιολόγοι και μεταφυσικοί υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την αριστερή ταυτότητα του με μια σοσιαλιστική. Ξεκίνησε με τη φωνή του Αντρέα Παπανδρέου και τώρα πήρε το μουστάκι του Γιώργου Παπανδρέου. Λες  συνέχεια σε αυτή την αλλαγή ταυτότητας να έχουν τα βυζιά της Φώφης Γεννηματά; Ή μήπως η κοιλιά του Θεόδωρου Πάγκαλου;

image

http://takoureliatragoudameakoma