Αντρο μαφίας το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μοίραζε εκατ. ευρώ σε εκδότες και γνωστούς δημοσιογράφους

wpid-wp-1464242124912.jpeg

image

Ξεφυλλίσαμε το περιοδικό Hot Doc που κυκλοφορεί σήμερα και ίσως θα έπρεπε να μείνουμε άφωνοι. Όμως ποια έχουμε πάθει μιθριδατισμό, με την έννοια ότι αποδεχόμαστε χωρίς να μας εντυπωσιάζουν καταστάσεις που στο παρελθόν θα θεωρούσαμε εξωφρενικές.
Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην αποκάλυψη του περιοδικού σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 6 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μοίρασε το 2014 το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε εκδότες, διαφημιστές και γνωστούς δημοσιογράφους.
Όταν διαβάζεις, ας πούμε ότι ο εκδότης Νικόλαος Καραμανλής, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και η εφημερίδα «Παρασκήνιο», φέρεται να έχει λάβει συνολικά το ποσό των 494.579 ευρώ, μπορείς να αμφιβάλλεις για την διαπίστωση του περιοδικού ότι «με άνδρο μαφίας μοιάζει περισσότερο το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά με δημόσιο οργανισμό ευρωπαϊκής χώρας»;
Όταν μαθαίνεις ότι ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» Γιάννης Μακρυγιάννης έχει εισπράξει από τον ίδιο οργανισμό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, λιγότερα πάντως από τον επίσης γνωστό δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσος, ενώ απ’ την διαφημιστική πίτα του ΚΕΕΛΠΝΟ σιτιζόταν αρκετοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων με ανύπαρκτη ή μικρή αναγνωσιμότητα, μπορείς να μην σχολιάσεις το πάρτι που γινόταν από ορισμένα «γατόνια» σε βάρος του ελληνικού λαού;
Δεν θα αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για να μην «κάψουμε» έστω και λίγο την κυκλοφορία του περιοδικού. Εκτός των άλλων πάντως αξίζει να διαβάσετε τις μεθοδεύσεις με τις οποίες κουκουλώνονταν οι αυθαιρεσίες των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι άνθρωποι είχαν κάνει την απάτη επιστήμη.
Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι ότι η όλη ιστορία με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι πολύ «αμαρτωλή». Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι ο υφυπουργός Υγείας Π. Πολάκης κατάγγειλε από το βήμα της βουλής ότι η προηγούμενη κυβέρνηση την περίοδο 2012-14 «επέτρεψε στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σπαταλήσει 3,5 εκατ ευρώ «μαύρο χρήμα» σε διαφημιστική δαπάνη για να έχει ως πειθήνια όργανα τα ΜΜΕ».

image

http://tsak-giorgis.blogspot.com