Βαριές καταγγελίες Βγενόπουλου εμπλέκουν τη Θάνου[LIVE]

wpid-wp-1462969139027.jpeg

Moυ ζητήθηκε να δωροδοκήσω με την μέθοδο της «βιβλιοθήκης»!
-Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού..,

αποκάλυψε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για σειρά ποινικών αδικημάτων. Αφορούν όπως είπε αδικήματα εμπορίας επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διάφορων άλλων. Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Κατερίνα Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα, αποκάλυψε.

Για το θέμα το liberal.gr μεταδίδει:

Σκληρές καταγγελίες από τον πρόεδρο του Ομίλου MIG, ο οποίος στρέφεται κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, με μηνυτήρια αναφορά για τα αδικήματα της δωροληψίας και της απόπειρας εκβίασης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βγενόπουλος, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται όχι μόνο κατά της Β. Θάνου, αλλά και κατά μίας φίλης της επιχειρηματία, καθώς και κατά άλλων συγγενικών της προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονται, και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με τα αδικήματα της δωροληψίας και της απόπειρας εκβίασης.

Ο κ. Βγενόπουλος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τη Δικαιοσύνη. Και ενώ εξέφρασε εμπιστοσύνη προς τη Δικαιοσύνη, εκτιμώντας ότι θα κάνει το καθήκον της, προειδοποίησε πως «αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας».

image

Ο ίδιος ωστόσο κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε να δωροδοκήσει με τη “μέθοδο του βιβλίου”, να τοποθετήσει δηλαδή χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει. Για την ακρίβεια, όπως κατήγγειλε, του ζητήθηκε όχι βιβλίο, αλλά “ολόκληρη βιβλιοθήκη”.

Τα παραπάνω σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG, αλλά και την πειθαρχική έρευνα από την κ. Θάνου κατά της κ. Τσατάνη.

Αναφορικά με την υπόθεση της έκδοσης των στελεχών της MIG, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG, των κυρίων Μπουλούτα και Φόρου. Επιπλέον, σημείωσε ότι η απόφαση για την έκδοσή τους στην Κύπρο ελήφθη, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε και άλλο αίτημα έκδοσης Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό (για άτομα που κατηγορούνται από τις ιταλικές αρχές για επεισόδια και πρόκληση ζημιών στην Ιταλία), το οποίο απερρίφθη για λόγους αναλογικότητας. “Οι κατηγορίες κατά των δυο στελεχών επιφέρουν ποινές 27 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα μηδέν, αλλά δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας” επισήμανε ο κ. Βγενόπουλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Βγενόπουλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, σε πρώτο πρόσωπο, είπε “δεν σας αντιπολιτεύομαι”, και τον κάλεσε να απαντήσει στο ερώτημα, αν είναι σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πράγματι αντιπροσωπεύει το νέο και άφθαρτο και αν πράγματι είναι σε θέση να υλοποιήσει όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Κάλεσε επίσης τον Α. Τσίπρα “να συνεχίσει τη σωστή μάχη κατά της διαπλοκής και διαφθοράς” που μαστίζει τη χώρα, να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική διαδικασία και, σε αυτό το πλαίσιο, να πάψει να προσφέρει στήριξη σε αξιωματούχους που βρίσκονται υπό διερεύνηση για τέλεση αδικημάτων.

Όπως είπε δεν θα δώσει λεπτομέρειες γιατί η έρευνα θα γίνει από τη δικαιοσύνη και όχι από τα μέσα ενημέρωσης.

Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

«Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας».

Η προηγούμενη συνέντευξη

Η προηγούμενη συνέντευξη τύπου είχε τίτλο «Εξωφρενικές οικονομικές διεκδικήσεις της Κύπρου κατά της Ελλάδος». Αποκάλυψα ότι η Κύπρος έχει προσφύγει για τη Λαϊκή κατά της Ελληνικής δημοκρατίας και ζητά το εξωφρενικό ποσό των 4 δισ. ευρώ μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι τέσσερα δισ. όταν το πρόγραμμα που ψηφίζεται από τη Βουλή είναι 5,4 δισ. ευρώ.

Είχα αναφερθεί και σε αθέμιτες παρεμβάσεις του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη. Αυτή η τακτική έχει συνεχιστεί απρόσκοπτα με σειρά δημοσιευμάτων.

Είχα επίσης αναφερθεί σε ενέργειες του υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου σε υποθέσεις που μας αφορούσαν. Τότε δεν γνώριζα ότι δυο ημέρες πριν η εισαγγελέας Τσατάνη είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για παρεμβάσεις του υπουργού στο έργο της. Αυτό δικαιώνει τις θέσεις μου.

Ο χειρισμός από την κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακός. Εγινε μια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, ενώ ο κος Παπαγγελόπουλος έδωσε συνεντεύξεις με τις θέσεις του.

Ηρθα για νομικούς λόγους με τη δικηγόρο της κας Τσατάνη, τον κ. Σοφό και πήρα τη δικογραφία, ενώ έχω ενημέρωση για τις θέσεις της εισαγγελέως.

Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού, αποκάλυψε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για σειρά ποινικών αδικημάτων. Αφορούν όπως είπε εμπορία επιρροή, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διάφορων άλλων. Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Κατερίνα Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα, αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG ΜΙΓ -2,03% και του ελέγχου της Θάνου στην κα Τσατάνη.

Όπως είπε δεν θα δώσει λεπτομέρειες γιατί η έρευνα θα γίνει από τη δικαιοσύνη και όχι από τα μέσα ενημέρωσης.
Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

«Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας».

image

http://kourdistoportocali.com/