Είναι το όραμα του Δεξιού, ηλίθιε

wpid-wp-1463081781748.jpeg

image

Αντιγράφω το ρεπορτάζ: «Σοκ στις ΗΠΑ – Υποχρεώνουν εργαζόμενους να φορούν πάνες ακράτειας (!) Ο χαρακτηρισμός «εργασιακός μεσαίωνας» δεν επαρκεί για να περιγράψει τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι δεκάδων εκτροφείων πουλερικών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση «No Relief» της οργάνωσης Oxfam America, υπάλληλοι σε εκτροφείο πουλερικών στο Άρκανσας αναγκάζονται να φορούν πάνες ακράτειας, καθώς οι προϊστάμενοί τους δεν τους επιτρέπουν να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα. «Οι προϊστάμενοι κοροϊδεύουν τις ανάγκες των εργαζομένων και αγνοούν τα αιτήματά τους. Τους απειλούν με ποινές ή ακόμα και με απόλυση», αναφέρει η έκθεση, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πολλές μαρτυρίες εργαζομένων που αποκαλύπτουν ότι πέρα από την βάναυση μεταχείριση των ζώων στα εν λόγω κέντρα, σε βασανιστήρια υποβάλλονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί, με σκοπό την αύξηση του κέρδους».
Στην Αμερική; Τη χώρα της ελευθέριας; Τι μου λέτε; Να πάρω ένα αερόστατο, να ανέβω στα σύννεφα και να ρίξω από “κει κάθε ηλίθιο νεοφιλελεύθερο. Είναι το όραμα του Δεξιού, ηλίθιε. Αυτό που υπόσχεται ο Μητσοτάκης, ο όποιος αυτά διδάχθηκε με το ΓΑΠ και το Σαμαρά στο America: Κανένα δικαίωμα στον εργάτη. «Γιατί θέλουν να ουρήσουν οι σκλάβοι»; Αναρωτιούνται οι αφέντες.
«Θα χάσουν χρόνο, ο χρόνος είναι χρήμα»! Ναι, τόσο καθάρματα είναι τ” αφεντικά κι ακόμα περισσότερο. «Μα είναι φυσική ανάγκη», θα πει κάποιος. Σίγουρα, αλλά οι πλούσιοι (δουλέμποροι) δεν βλέπουν τον άλλο σαν οργανισμό, πολύ περισσότερο δεν τον βλέπουν σαν άνθρωπο με ανάγκες. Τον βλέπουν σαν αναλώσιμο μηχάνημα, που βγάζει χρήματα, ώστε να τα παίρνει ο ίδιος. Ούτε στο Μεσαίωνα είχαν πάνες, είναι λίγο χειρότερα σήμερα τα εργασιακά από αυτή την άποψη. Και το «ψιλό» το κρατάει η πάνα, άμα σε πιάσει κόψιμο, τι γίνεται; Κρατιέσαι; Μέχρι πότε; Όσο πάρει. Κι εμείς κρατάμε την ανάσα μας με το Μνημόνιο, μέχρι να ξεχρεώσουμε, ή να σκάσουμε, ότι έρθει πρώτο. Αν δεν κρατηθείς όμως; Τα κάνεις πάνω σου, ώστε να πάρει το φυσικό της «άρωμα» η επιχείρηση.
Θα το βάλουν κι εδώ ως προσόν στα βιογραφικά. Μετά το «χωρίς παιδιά», που απαιτούν πολλοί επιχειρηματίες, το «χωρίς ακράτεια». Αν «στουμπώσεις» θα σου πουν «μπράβο». Όταν μειώνεται ο μισθός, αυξαίνεται τελικά η βλακεία, είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Γι” αυτό μας αφήνουν νηστικούς, μην πάμε στην τουαλέτα εν ώρα εργασίας. Να δεις που θα ζητήσουν σε λίγο Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχεις συχνοουρία. Άμα σου έρθει να πας για πιπί, την έβαψες: Τουαλέτες μόνο στον ΟΑΕΔ θα έχουν!
Μετά έφταιγε εκείνος ο εργαζόμενος, που «ξαλάφρωσε» πάνω στα δημητριακά μιας πασίγνωστης πολυεθνικής, έτσι; Αυτά, θα έρθουν κι εδώ. Μη νομίζεις ότι θα τη γλυτώσεις. Από τις ΗΠΑ ξεκίνησε η μόδα, να απαιτούν από εργαζόμενους να μην έχουν «οικογενειακές υποχρεώσεις». Και ξέρεις πως γίνεται. Κάνει κάτι αποτρόπαιο κάποιο αφεντικό, ζηλεύουν οι υπόλοιποι και το επαναλαμβάνουν. Έτσι γίνεται η ανοησία «παράδοση». Τι θα κάνει η δικαιοσύνη των ΗΠΑ με αυτό; Θα τιμωρήσει τους εργαζόμενους, επειδή θέλουν να πάνε στην τουαλέτα. Κατά τα άλλα η Αμερική είναι μια «δημοκρατική χώρα». Δικτατορία των αγορών. Η διάρροια δεν είναι αρρώστια, για τη CIA είναι πλεόν «τρομοκρατία και απειλή για την εθνική ασφάλεια». Να πάρουν τη Βούλτεψη, να τους συμβουλέψει για την οικονομία στο χαρτί υγείας.
Ουρήστε τους πλούσιους. Αποπατήστε τους. Γιατί μας αποπατούν πρώτοι, ουρούν στα μούτρα μας. Μπείτε μέσα στα γραφεία τους και αφοδεύστε ελευθέρα. Στο μπάνιο απαγορεύεται να πάνε. Αν όμως οι εργαζόμενοι πασαλείψουν τους δήμιους – εργοδότες, μετά θα προσλάβουν και προσωπικό καθαριότητας, θα μειωθεί κι η ανεργία. Κατούρα τον πλούσιο, μπορείς..

image

http://tsak-giorgis.blogspot.com