Η Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ! (βίντεο)

wpid-wp-1463170699490.jpeg

Δείτε το συγκλονιστικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που θα σας ανατριχιάσει… Είμαι ο Τζον Πέρκινς (John Perkins), Αμερικανός πολίτης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρξα οικονομικός εκτελεστής. Εργαζόμαστε πολλές φορές σαν εκτελεστές της μαφίας, επειδή μετά επιθυμούμε να μας επιστραφεί η χάρη.

Οι μαφιόζοι και οι γκάνγκστερ το κάνουν χρόνια αυτό. Το κάνουμε σε μεγάλη κλίμακα, με κυβερνήσεις, με χώρες, σε τεράστια κλίμακα. Και είμαστε πολύ πιο επαγγελματίες. Το κάνουμε με πολλούς τρόπους. Ο πιο κοινός είναι να βρίσκουμε μια χώρα που έχει πόρους που η εταιρεία μας καλύπτει όπως, για παράδειγμα το πετρέλαιο. Και μετά κανονίζουμε ένα τεράστιο δάνειο σ’ αυτή τη χώρα, από την Παγκόσμια Τράπεζα ή κάποιο αδελφό οργανισμό. Τα χρήματα όμως δεν πάνε στη χώρα. Αντί αυτού πάνε στις εταιρείες μας για  για την κατασκευή υποδομών στη χώρα αυτή….

Πράγματα που ευνοούν λίγους πλούσιους σ’ αυτή τη χώρα, καθώς και τις εταιρείες μας, αλλά δεν βοηθούν την πλειοψηφία του λαού που είναι πολύ φτωχοί. Αλλά αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι μένουν με ένα τεράστιο χρέος και είναι τόσο τεράστιο που δεν μπορούν να … το ξεπληρώσουν!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ…

image

http://www.makeleio.gr