Η «νέα» Δεξιά του Κρανιδιώτη: Στην ηλικία του Επίτιμου, «βρέφος»

wpid-wp-1463490097964.jpeg

image

Να ξεκαθαρίσω, πως το άρθρο αυτό αναφέρεται σε μια πολύ αστεία κωμωδία κι όχι σε πολιτικό σχηματισμό. Αν είναι δυνατόν να ονομάσεις «κόμμα» το απονενοημένο διάβημα του Φαήλου Κρανιδιώτη. Γι αυτό τα σχόλια θα είναι καθαρά για το νούμερο κι όχι για την πολιτική που πιστεύει ο φίλος του Σαμαρά και η οποία είναι γνωστή: Φασισμός. Δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθούμε αλλιώς, παρά μόνο για πλάκα, αφού άλλωστε θα πάρει μονάχα την ψήφο του, αλλά κι αυτή ακόμα… παίζεται!
Θα αρχίσω λοιπόν από το σήμα. Από το φοίνικα στον αετό. Από πουλί σε πουλί δηλαδή. «Ο περήφανος ελληνικός αετός» κόκκινος και μπλε είναι το σήμα της ΝΔ. Όχι της Νέας Δημοπρασίας, αλλά της Νέας Δεξιάς του Κρανιδιώτη. Πόσο «νέα» είναι αυτή η Δεξιά; Στην ηλικία του Επίτιμου, «βρέφος». Το τι γέλιο θα ρίξουμε πάλι, δεν λέγεται. Όταν ανοίξουν οι κάλπες βλέπω τον αετό να ξεπουπουλίζεται.
Βρε Φαήλε, εδώ δεν κατάφερες να εκλεγείς, όταν ήσουν στη Νέα Δημοκρατία, ενώ σε προωθούσε κι ο Σαμαράς, θα τα καταφέρεις τώρα; Και καλά το μπλε, αλλά κόκκινο στον αετό; Κόκκινο; Αναφυλαξία έπαθε; Αφού ξέρεις, ότι ο ταύρος και ο Αντώνης δεν την πάνε την απόχρωση με τίποτα. Μπλε, καφέ του ναζί, άντε και λίγο πράσινο, να θυμάται τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Από αυτά έπρεπε να διαλέξεις. Μετά τις εκλογές πάντως βλέπω το πτηνό να βάφεται στο εκρού του νεκρού.
Πλάκα έχει όμως, έκανε τη χειρότερη διαφήμιση, που μπορούσε να γίνει. Δεξιός ο Φαήλος, τηρεί τη παράδοση στις κουταμάρες. Όπως εκείνη τη διαφήμιση του Σαμαρά με τη μπάλα, που έφαγε μετά στις εκλογές οχτάρα. Έτσι μωρέ θα χτυπήσετε το Μητσοτάκη; Με αυτό τον τρόπο θα πάρεις γδικιωμό που σε έδιωξε; Γιατί, έχουν άλλο τρόπο ή διαφέρουν σε τίποτα από το γιο του Aποστάτη;
Δεν τους το “χα ότι είναι φυσιολάτρες, αλλά οι δεξιοί πρέπει να αγαπάνε πολύ τα πουλιά τελικά. Όχι όλα, μερικά όμως σίγουρα. Φοίνικα, αετό, κοράκια των αγορών, κότες βουλής… Γύπας πάντως θα ταίριαζε καλύτερα με τις απόψεις τους. Ένα χρυσό όρνεο, το χρώμα που αρέσει περισσότερο στους τοκογλύφους, να τρώει τα σπλάχνα εργαζόμενου. Αυτό είναι σήμα για ακροδεξιό κόμμα. Όσο για όνομα: ΠΟΛΑ Νο 2, η νεκρανάσταση. Μην μπερδευτούν οι ψηφοφόροι του Σαμαρά, δε φημίζονται για την εξυπνάδα τους. Ή «Σοβαρή Χρυσή Αυγή», να δικαιωθεί κι ο Μπάμπης «ο σουγιάς». Νταξ, το «σοβαρή» είναι λίγο τρολιά, αλλά πρέπει να ξεχωρίζει το όνομα από την άλλη. Γιατί στα υπόλοιπα είναι ίδια.
Όσο για διακήρυξη; Τα ίδια που έλεγε λέει και τώρα: Ανοησίες. Αλλά η διαφήμιση βγάζει άφθονο γέλιο, του το αναγνωρίζω αυτό. Αφού μίλησε για το πουλί του, τον αετό εννοώ, είπε το «βαθυστόχαστο»: Μην ακούτε τι λένε οι άλλοι για μας! Όχι επειδή μιλάει για τον εαυτό του δηλαδή, αλλά είναι και ο πρώτος… κωμικός. Προπάντων «μετριόφρων»! Αν δεν ήταν και «κομματάκι» σκατόψυχος, θα παρακαλούσα να του έδιναν μια εκπομπή στην TV, να κάνουμε καινούριο συκώτι. Τι δηλαδή, μόνο με τον Άδωνη θα γελάμε; Μας προτρέπει να πάμε στην ιστοσελίδα του. Όχι «subscribe στο video»; Έστω «κάντε ένα like»; Τόσο άσχετος πια;
Το δράμα δεν είναι που ο Φαήλος είναι ανίκανος, σαδιστής, χαιρέκακος, μικρόψυχος κι επικίνδυνος, αν ποτέ του δώσουν τα συμφέροντα καρέκλα, γιατί από μόνος του μήτε να βράσει αυγό δεν είναι ικανός. Ούτε ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν αυτόν. Το δράμα είναι, ότι μας κυβερνούν οι χειρότεροι, που εναλλάσσονται τα κούτσουρα με τα στουρνάρια. Αυτές είναι οι επιλογές που προωθούν τα αφεντικά. Γιατί τα περιεχόμενα του εντέρου έχουν θέση εγκέφαλου στο σημερινό σύστημα… .

image

http://tsak-giorgis.blogspot.co