ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Φεύγει τρέχοντας το ΔΝΤ, δεν βλέπει συμφωνία στο Eurogroup oύτε ο Ντάισελμπλουμ!

wpid-wp-1463501295984.jpeg

BREXIT, Ντόναλντ Τραμπ και πρόσφυγες κολασμένο σκηνικό για την παραπαίουσα Ευρώπη

Oι Αμερικανοί (ΔΝΤ) εγκαταλείπουν την Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς διαβλέπουν εκρηκτικές εξελίξεις ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να είναι ο επόμενος πλανητάρχης.

Η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να μεταπείσει το Ταμείο ώστε να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Ταμείο με την σειρά του βάζει διαρκώς νέα εμπόδια στην σχέση του με τους Ευρωπαίους όπως το να μην πληρώνει ως το 2040 η Ελλάδα ούτε ένα σεντ χρέους, κάτι που είναι αδιανόητο για τους Γερμανούς. Στο μεταξύ δήλωση-βόμβα του Ντάισελμπλουμ ότι δεν βλέπει συμφωνία στο Eurogroup ξαναβάζει στο τραπέζι τις εκλογές και το δημοψήφισμα!

Γι΄αυτό σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα WirstchaftsWoche κάποιοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουν με καλό μάτι την ιδέα να αξιοποιήσει ο ESM  τα κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ -που προορίζονταν για τη διάσωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και δεν χρησιμοποιήθηκαν- ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ και το Ταμείο να αποχωρήσει!

Μόνο που αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται ούτε για την Ελλάδα και κυρίως τους Ελληνες καταθέτες αλλά ούτε και για τους Ευρωπαίους.

Το ΔΝΤ βιάζεται να πάρει πίσω τα λεφτά του καθώς εκτιμά ότι το βρετανικό Δημοψήφισμα μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας ακόμη κι αν επικρατήσει το ΝΑΙ με μικρή διαφορά. Οσο αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που καταφέρει να βρεθεί στον Λευκό Οίκο ο κόσμος μας θα είναι αγνώριστος προς το ψυχροπολεμικότερο.

Ομως αυτή καθεαυτή η συζήτηση για την παραμονή ή οχι του ΔΝΤ στο σχήμα των δανειστών μπορεί να τινάξει στον αέρα το Eurogroup της 24ης Μαίου και τότε οι εξελίξεις μπορούν να καταστούν ανεξέλεγκτες για τη χώρα μας ενώ ο Σουλτάνος Ερντογάν ετοιμάζεται να ανοίξει τις στρόφιγγες των 3.000.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Τουρκία.

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να επισήμανε πως η χώρα μας έχει μακράς διάρκειας χρέος, για το οποίο απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια.

Σημείωσε πάντως πως η Ελλάδα έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα στην πορεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

image

http://www.triklopodia.gr