Πλαστά πτυχία – Σοκαριστική καταγγελία: Πλήρωναν «ταρίφα» έως και 15.000 ευρώ για ένα πτυχίο!

wpid-wp-1464263198352.jpeg

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Κουρουτός έκανε λόγο για μια απίστευτη μηχανή παραγωγής πτυχίων «μαϊμού». «Μιλάμε για 700 τίτλους σπουδών στην ίδια πόλη. Πήγαιναν και αγόραζαν έναν τίτλο σπουδών “μαϊμού”. Πληρωνόταν από 5.000 έως 15.000 ευρώ ο τίτλος χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ποτέ. Ζήτησαν δικαστικώς να δικαιωθούν και δεν δικαιώθηκαν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Και συμπλήρωσε: «Το φαινόμενο θα μπορούσε να έχει σταματήσει από το 2007. Δεν είναι 2.000 όλοι αυτοί αλλά πολύ περισσότεροι. Έπρεπε το 2008 ακόμα και αν είχαν διορισθεί να ξαναδώσουν εξετάσεις για να επαναπιστοποιηθεί ο τίτλος τους. Επί 9 χρόνια κανείς δεν το σταμάτησε. Είναι μεγάλη κοινωνική αδικία και από πίσω κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και τοπικά συμφέροντα. Να ακυρωθούν οι τίτλοι και να πάνε σπίτι τους».

Ο ίδιος, εξάλλου, απέρριψε τον χαρακτηρισμό «πλαστά πτυχία» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι πλαστοί οι τίτλοι. Είναι παράνομοι και παράτυποι και όλοι αυτοί δεν μπορούν να απομακρυνθούν παρά μόνο με το νόμο Γιαννάκου του 2005. Καθημερινά το λέγαμε σε όλους τους υπουργούς όλα αυτά τα χρόνια, ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος Γιαννάκου. Είναι τίτλοι σπουδών χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα».

image

http://www.newsbomb.gr