Φανατικός της… γραβάτας αυτός που γράφει τους λόγους του Τσίπρα!

wpid-wp-1462471447592.jpeg

Κι όμως, η κυβέρνηση έχει ειδικό ακόμη και σε θέματα …κόφτη. Που δεν είναι άλλος από τον γενικό γραμματέα παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Τζανακόπουλο, πρόσωπο με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και σημαντική πολιτική εμπειρία, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Είναι αυτός που παρουσίασε στους Θεσμούς στο Χίλτον τη νομική φόρμουλα για τον περίφημο μηχανισμό διόρθωσης, που θα ενεργοποιεί ορισμένα από τα προληπτικά μέτρα του πακέτου των 3,6 δις, αν και όταν διαπιστωθούν αποκλίσεις από το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Διαρροές κάνουν λόγο για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και άλλα …θεάρεστα.

Παρότι, ο Γ. Κατρούγκαλος εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί κόφτης, ο Α.Τσίπρας επιστράτευσε ό,τι καλύτερο διέθετε στο περιβάλλον του από επιστημονικής και πολιτικής σκοπιάς για να πείσει τους δανειστές σχετικά με τα πολιτικά και νομικά όρια της κυβέρνησης του.

Ο 34χρονος Τζανακόπουλος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, πήρε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου και αργότερα στη Θεωρία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι ο λογογράφος του πρωθυπουργού, διακρίνεται για τη σεμνότητα του και διαθέτει ένα πολύ σπάνιο για Συριζαίο προσόν. Φοράει πάντα γραβάτα. Με ή χωρίς κοστούμι.

image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias