ΦΤΟΥ σου ρε ΞΕΦΤΙΛΑ:»Περήφανος» δηλώνει ο απαράδεκτος Κατρούγκαλος για το »πετσόκομα» 3,5 δισ. στις συντάξεις!

wpid-wp-1462537408487.jpeg

«Είμαι περήφανος» για το ασφαλιστικό δηλώνει, την ώρα που χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ και δικαιούχοι επικουρικών θα δουν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται έως και 70%!

Ο οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού που προκαλεί μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων προβλέπει περικοπές συντάξεων, εφάπαξ και λοιπών παροχών από φέτος σωρευτικά μέχρι και το 2019 κατά 3,5 δισ ευρώ. Μάλιστα «πλάτη» για να εξασφαλιστούν αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά δε βάζουν τα υψηλά εισοδήματα, αλλά κυρίως οι νέοι συνταξιούχοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που χάνουν το ΕΚΑΣ και οι δικαιούχοι επικουρικών που θα δουν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται έως και 70%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Παρά τον όλεθρο, όμως, που έρχεται – όπως αποκαλύπτουν οι αριθμοί – ο υπουργός Εργασίας δηλώνει υπερήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση! Φτάνει, μάλιστα, στο απίστευτο επίπεδο να δηλώνει στα ΝΕΑ ότι εάν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης και δεν ετίθετο θέμα κομματικής πειθαρχείας θα υπερψήφιζε το νομοσχέδιο.

Στην ίδια συνέντευξη επιχαίρει ότι η «προσαρμογή» – αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι τη λέξη μείωση – στις επικουρικές συντάξεις θα «αφορά λιγότερους από το 10% των συνταξιούχων» ενώ χαρακτηρίζει «αξιοπρεπή» την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ μετά από 20 χρόνια εργασίας.

Υποστηρίζει, δε, ότι «παρά επιμέρους αναγκαστικές υποχωρήσεις, υπερασπιστήκαμε με επιτυχία και τις γενικές αρχές της μεταρρύθμισης και τις κόκκινες γραμμές για τις οποιες είχαμε δεσμευτεί».

image

http://www.makeleio.gr/?p=608641