Απίστευτη δήλωση Φίλη: Δεν υπάρχει Ελληνοχριστιανισμός – ΒΙΝΤΕΟ

wpid-wp-1465143308118.jpeg

Απίστευτη δήλωση Φίλη: Δεν υπάρχει Ελληνοχριστιανισμός – ΒΙΝΤΕΟ
Ελληνισμός και χριστιανισμός για τον καλοπροαίρετο ερευνητή είναι δύο έννοιες συνυφασμένες, καθώς πριν επιβληθεί με το «έτσι θέλω» στο δόγμα της Ορθοδοξίας η εβραϊκής προέλευσης Παλαιά Διαθήκη από τον τότε διαπλεκόμενο Αυτοκράτορα Θεοδόσιο, οι χριστιανοί φιλόσοφοι και μάρτυρες, πέρα από τα Λόγια του Χριστού, δίδασκαν Όμηρο, Σωκράτη, Αριστοτέλη και Πλάτωνα.

Και όμως οι θρησκευτικές και επιστημονικές Αρχές της χώρας αρνούνται να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το θέμα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται νέα δήλωση του υπουργού Παιδείας, η οποία τάσσεται ανέλπιστα με το σκεπτικό των συντηρητικότερων τάξεων της Εκκλησίας (όχι με το σύνολό της) ότι δηλαδή το ελληνικό έθνος καθώς και το παρελθόν του δεν έχει σχέση με τον Χριστιανισμό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πολίτες, ανέφερε πως «δεν υπάρχει Ελληνορθοδοξία. Υπάρχει Ελληνικό έθνος και υπάρχει και η Ορθοδοξία».

Μήπως ο κ. υπουργός τάσσεται με την άποψη εκείνων των σκοταδιστικών ηγετικών Αρχών στο Βυζάντιο, οι οποίες συλλάμβαναν και σε πολλές περιπτώσεις εκτελούσαν εκείνους, οι οποίοι δήλωναν τόσο Έλληνες όσο και Χριστιανοί;

Έχει σκοπό το υπουργείο Παιδείας να επιβάλλει στην διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία την εν λόγω ανυπόστατη επιστημονικά άποψη;

Θα διδαχθούν τα Ελληνόπουλα ότι ο Χριστός δεν έχει σχέση με την Ελλάδα άρα δεν πρέπει να Τον πιστεύουν;

image

Πηγή