«Ευχαριστώ» της οικογένειας που πήρε το ήπαρ της κόρης του Νικολόπουλου: Υπέρτατο δώρο, πράξη αγάπης

wpid-wp-1465417985713.jpeg

Ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας προσφέρει με τον θάνατό της η άτυχη Νίκη η οποία έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Ήδη το ήπαρ της έχει μεταμοσχευθεί σε έναν άνδρα στη Θεσσαλονίκη ενώ απόψε αναμένεται να μεταμοσχευθεί και το νεφρό της.

Ο 50χρονος από την Πελοπόννησο που πήρε το ήπαρ της 16χρονης κόρης του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, έπασχε από κύρωση του ύπατος  και βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας. «Η μεταμόσχευση είναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάδελφο. Είναι το υπέρτατο δώρο που μπορούσε να μας έρθει αυτή την στιγμή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την οικογένεια», δηλώνει εμφανώς συγκινημένη και ανακουφισμένη στην ΕΡΤ η κόρη του 50χρονου για την προσφορά των οργάνων της Νίκης που έσωσε την ζωή του πατέρα της.

Μετά την γενναία απόφαση για τη δωρεά στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έτσι ώστε τα μοσχεύματα να φτάσουν εγκαίρως στα Νοσοκομεία. Η ομάδα μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου ανταποκρίθηκε άμεσα για να μεταμοσχευθεί το ήπαρ. «Έφυγε άμεσα, «τρέχοντας», για να προλάβει, έγινε λήψη μέσα στη νύχτα από το νοσοκομείο της Πάτρας, γύρισαν με πολεμικό αεροπλάνο για να προλάβουμε τον χρόνο. Πρέπει η μεταμόσχευση στο ήπαρ να ολοκληρωθεί, να ξαναδώσουμε δηλαδή αίμα στο μόσχευμα, στις 8-10 ώρες το πολύ», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γιατρός του Ιπποκράτειου, Γιώργο Τσικόπουλος.

Κάθε μόσχευμα είναι πολύτιμο επισημαίνουν οι γιατροί ωστόσο καταγγέλλουν ότι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων αναγκάστηκαν να ακυρώσουν όλα τα υπόλοιπα χειρουργεία. «Δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι, δηλαδή για να μπει μια μεταμόσχευση αυτή την στιγμή έχουν αναβληθεί όλα τα άλλα προγραμματισμένα χειρουργεία. Ο κόσμος περιμένει την σειρά 4 και 5 μήνες την σειρά του, και λόγω των ελλείψεων δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τα τακτικά χειρουργεία» , επισημαίνει ο γιατρός Γιάννης Φούζας.

Θυμίζουμε ότι οι γονείς της άτυχης Νίκης δώρισαν τα μάτια και τα δύο νεφρά της κι έτσι ο θάνατος του κοριτσιού θα προσφέρει ζωή και σε άλλους ανθρώπους.

image

Πηγή: thebest
http://www.iefimerida.gr