ΣΟΚ Δολοφόνησαν τον Γιαχαμπίμπι στα Εξάρχεια

wpid-wp-1465318464054.jpeg

Γνωστός με το ψευδώνυμο «Γιαχαμπίμπι» ήταν ο άνδρας αραβικής καταγωγής που δολοφονήθηκε σε ενέδρα θανάτου το πρωί της Τρίτης στην καρδιά των Εξαρχείων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν με προσοχή το παρελθόν του και προσπαθούν να βρουν το κίνητρο των δραστών. Αξιόπιστες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν περιγραφές που θέλουν το θύμα να κυκλοφορούσε καθημερινά στην πλατεία Εξαρχείων με ένα χαρακτηριστικό μπρελόκ και να κάνει διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο δολοφονηθείς φέρεται από τους αστυνομικούς να συνδέεται με κύκλωμα ναρκωτικών, στο οποίο ηγούνται άνδρες αλβανικής καταγωγής. Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει παλιό δημοσίευμα ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο αντιεξουσιαστές κατήγγειλαν άτομο με το όνομα «Γιαχαμπίμπι» ως διακινητή ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Οι συντάκτες του κειμένου ανακοίνωναν ότι ανοίγουν πόλεμο με τα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή και επιτίθενται σε συλλογικότητες.

Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν το κατά πόσο το άτομο που καταγγέλλονταν είναι το θύμα της επίθεσης. Ο δολοφονηθείς είχε πάνω του δύο κινητά και τα κλειδιά του σπιτιού του στην οδό Ερεσού στα Εξάρχεια.

Το χρονικό 

Η δολοφονική ενέδρα εκδηλώθηκε στις 11.30 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλέους, περίπου 80 μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων.

Δύο μοτοσικλετιστές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πυροβόλησαν έξι φορές το θύμα τους στο θώρακα και στο λαιμό. Κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία ακούγοντας τους πυροβολισμούς και βλέποντας αιμόφυρτο τον άνδρα αραβικής καταγωγής (πιθανότατα Αιγύπτιο). Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Στο παρελθόν έχουν γίνει ξανά ένοπλες συμπλοκές στην πλατεία Εξαρχείων, με αφορμή διαφορές που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα σε κυκλώματα ναρκωτικών και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

image

https://olympia.gr