Σ. Θεοδωράκης: Μια μαριονέτα με ημερομηνία λήξης (Βίντεο)

wpid-wp-1465277625369.jpeg

image

Δεν παρακολουθήσαμε την συνέντευξη που έδωσε στον Ν. Χατζηνικολάου ο κηφήνας των σκοτεινών διαδρόμων της ΕΡΤ, το λατρεμένο παιδί του συστήματος, ο κυριλέ ταβερνιάρης της διαπλοκής και αρχηγός αποκόμματος πια  Σταύρος Θεοδωράκης. Απ” ότι βλέπουμε όμως στο διαδίκτυο στήθηκε «πανηγύρι». Οπότε ας κάνουμε κι εμείς μια σχετική τοποθέτηση.
Ενας ασήμαντος δημοσιογραφίσκος παιδί του «μιντιακού σωλήνα» και εννοούμενος του Κώστα Σημίτη –ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία με την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» το 2000 στην τότε ΝΕΤ, με παρέμβαση, όπως φημολογείται,  του τότε πρωθυπουργού και αστρονομικό μισθό 24.000 ευρώ τον μήνα-, σήμερα βλέπει το πολιτικό κατασκεύασμα που του ανέθεσαν να φτιάξει κάποιοι πλουτοκράτες να καταντάει .. ξεροπόταμος.
Όπως είχε πει και ο Αβραάμ Λίνκολν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Και όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων έγινε πια μαζική συνείδηση αυτό που κατά καιρούς έχει γραφτεί. Ότι δηλαδή το «Ποτάμι» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κατασκευή των ΜΜΕ και του Μπόμπολα ενώ το χρηματοδότησαν για να γιγαντωθεί πρωτοκλασάτα ονόματα της ντόπιας επιχειρηματικής ελίτ, μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεπιχειρηματίες. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα ονόματα  του γνωστού Μάργελου με το καλαμπόκι, του Σάκη Καλλιτσάντζη πρόεδρου της κατασκευαστικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε, του Ν. Γεραρχάκη υψηλόβαθμου στελέχους της κατασκευαστικής J&P καθώς και άλλων καπιταλιστών.
Όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτηση μας, πολυσέλιδο ρεπορτάζ που υπέγραφε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος  στο περιοδικό «Unfollow» ανάφερε μεταξύ άλλων ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε με την παρέμβαση και τις ευλογίες του Βαρδινογιάννη, με την υπογραφή του τετραπέρατου δολοπλόκου Σταύρου Ψυχάρη και τις ευχές του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα, για να αποτελέσει δεκανίκι ή και πολιορκητικά κριό των στόχων τους.
Περίπου τα ίδια υπέγραφε σε κείμενο του στο περιοδικό Hot Doc και ο Κώστας Βαξεβάνης ότι δηλαδή το «Ποτάμι του Θεοδωράκη, έχει ως παραπόταμους τον Ακτορα, τον ΔΟΛ, τους σύγχρονους νταβατζήδες που καθημερινά κάνουν την αγιογραφία του, εμφανίζοντας τα selfies ως πολιτική» και δεν είναι τίποτε άλλο παρά «ένα φαινόμενο της μιντιακής διαπλοκής».

image

Τέτοια θνησιγενή πολιτικά σχήματα, έχουν ημερομηνία λήξεως. Παίζουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί, μέχρι να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα και μετά βρίσκονται στα αζήτητα της πολιτικής ζωής. Απ’ αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και το πολιτικό μόρφωμα του Σ. Θεοδωράκη.

image

http://tsak-giorgis.blogspot.co