Τα 6 σημάδια που «δείχνουν» πότε ακολουθεί μεγάλος πόλεμος

wpid-wp-1465937692022.jpeg

Πριν από το ξέσπασμα μιας σύγκρουσης υπάρχουν έξι ανεπαίσθητες αλλαγές που συμβαίνουν και οδηγούν μαθηματικά σε ένα μεγάλο πόλεμο. Ποιές είναι αυτές οι αλλαγές – σημάδια που επεσήμαναν από τις παρατηρήσεις τους επιστήμονες και ιστορικοί;

1. Αρχικά αυξάνεται η τιμή των διαμαντιών.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν γίνει η εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, ο Χίτλερ αγόραζε μεγάλες ποσότητες βιομηχανικών διαμαντιών με αποτέλεσμα οι τιμές τους να αυξηθούν δραστικά.

Τα βιομηχανικά διαμάντια χρειάζονται για γεωτρήσεις και μεταλλευτικές εργασίες.

Λίγο καιρό μετά την αύξηση της τιμής των διαμαντιών τα γερμανικά στρατεύματα επιτίθονταν σε Πολωνία και Ολλανδία.

Μάλιστα Άγγλοι και Ιάπωνες έκαναν αγώνα για να διασφαλίσουν την αγορά διαμαντιών του Άμστερνταμ κατά την προέλαση των Ναζί.

Οι τιμές των μετάλλων αυξάνονται πριν από έναν πόλεμο αφού είναι απαραίτητη μεγάλη ποσότητα τους για την δημιουργία των απαραίτητων βαρέων όπλων και οπλικών συστημάτων.

2. Η έλλειψη στολών και άλλων προμηθειών είναι μία ένδειξη πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

Όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην Ολλανδία, κάποιοι από αυτούς φορούσαν στολές Ολλανδών, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί μέρες πριν.

3. Πριν από έναν πόλεμο ξεσπούν ύποπτες διαδηλώσεις.

Στο Ντομπάς, πριν την επέμβαση των Ρώσων στην Κριμαία είχαν αυξηθεί η φιλορωσικές διαδηλώσεις.

4. Ένα περίεργο σημάδι, που είναι αδύνατο να συνδέσει κανείς με κάποιον επερχόμενο πόλεμο είναι η αύξηση του τουρισμού.

Συνήθως η αύξηση της τουριστικής κίνησης συνεπάγεται καλή πορεία της οικονομίας, όμως σε σχέση με άλλους παράγοντες σημαίνει… πόλεμο.

Πριν την ιαπωνική επίθεση στο Pearl Harbor, Ιάπωνες κατάσκοποι στάλθηκαν στο Pearl Harbor για να φωτογραφίσουν την περιοχή προσποιούμενοι τους τουρίστες.

5. Στις τοπικές συγκρούσεις, οι αντίπαλοι στρατοί συνήθως οδηγούνται στον εξοπλισμό τους λίγο πριν ξεσπάσει η ένταση, αυξάνοντας την τιμή των AK-47s.

Ειδικά λογισμικά παρακολουθούν τις συγκεκριμένες τιμές.

Η παραγωγή όπλων από μία χώρα είναι και αυτό μία ένδειξη. Αν η Ρωσία αρχίσει να παράγει περισσότερους πυραύλους Κρουζ απ” ό,τι συνήθως αυτό πιθανώς να σημαίνει ότι σύντομα θα εμπλακεί σε κάποιο θερμό επεισόδιο.

6. Στη σύγχρονη εποχή η έξαρση του hacking, που πλέον είναι εργαλείο του ηλεκτρονικού πολέμου, δείχνει την διάθεση να ακολουθήσει εμπόλεμη κατάσταση.

Η Ρωσία συνέλεξε πληροφορίες μέσω hacking πριν υπερφορτώσει το σύστημα αγωγών πετρελαίου και προκαλέσει έκρηξη στην Τουρκία ενώ δοκίμασε της αμυντικές ικανότητες της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το Business Insider, πριν κλείσει την παροχή ρεύματος για έξι ώρες των Ιανουάριο του 2016.

image

http://www.topontiki.gr