To νοσοκομείο Τρικάλων αξίζει πολλά

wpid-wp-1465302034218.jpeg

Στη χώρα μας υπάρχουν και σημαντικά πράγματα για να γράψει κανείς αποφεύγοντας τη μονότονη καταθλιπτική μιζέρια που ταλαιπωρεί το μιντιακό σύστημα.Υπάρχουν πρωτοβουλίες πολιτών,αλλά υπάρχουν και δημόσιες υπηρεσίες που δουλεύουν στο φουλ με ελλείψεις που φτάνουν στα όρια πραγματικής ανεπάρκειας.

Εζησα δύο σχεδόν μήνες, λόγω της νοσηλείας της μητέρας μου, τον διαρκή αγώνα γιατρών,νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού στο γενικό νοσοκομείο Tρικάλων και έμεινα κατάπληκτος από την αυταπάρνηση να πράξουν το καθήκον κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ελλείψεις σε προσωπικό,σε υλικά ,σε διαγνωστικά εργαστήρια.Εντούτοις ο αγώνας δίνεται.Υπάρχει η άλλη Ελλάδα που ακόμη αντιστέκεται παρά τις ελλείψεις και τους μισθούς πείνας στο προσωπικό που επέβαλαν τα μνημονιακά μέτρα.

Τα νοσοκομεία είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας.Κι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται το προσωπικό ότι βρίσκεται στα όρια της εξουθένωσης και με ελάχιστα μέσα για την περίθαλψη των ασθενών .Είναι γεγονός ότι γάζες,φάρμακα κλπ αναγκάζονται οι συγγενείς των ασθενών να τα προμηθεύονται οι ίδιοι από τα φαρμακεία.Οι κυβερνήσεις στο παρελθόν φρόντισαν να μας γεμίσουν με κηπουρούς σε δήμους παρά με νοσηλευτές.Το μόνο που συνέβαινε ήταν το ατελείωτο πάρτυ των προμηθειών.Το νοσοκομείο ​Τρικάλων αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.

Ελλείψεις,ελλείψεις,ελλείψεις.Ωστόσο οι άνθρωποί του το παλεύουν αγόγγυστα.Και είναι προς τιμήν τους.Σε αυτό τον τόπο πρέπει κάποτε να αναγνωρίζουμε τις ευγενείς προσπάθειες πραγματικών επαγγελματιών.Και κυρίως χωρίς αυτό να εξαρτάται από την τσέπη του άλλου η τυχόν ιδιαίτερες γνωριμίες.

Υ.Γ Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς της Α΄παθολογικής κλινικής Αγγελο Ζορμπά και κ.Ζουλογιάννη και φυσικά όλο το υπόλοιπο προσωπικό(γιατρούς,νοσηλευτές,μεταφορείς κλπ).

image

http://kourdistoportocali.com