Βρικόλακας επιτίθεται στη Δημοκρατία.

wpid-wp-1468845028842.jpeg

«Τα δημοψηφίσματα από τη φύση τους είναι διχαστικά και πολωτικά και δεν προωθούν τις συνθέσεις, αλλά οξύνουν τις διαχωριστικές γραμμές»!!! Α στο διάολο! Την είπες πάλι Κούλη. Γιατί είναι διχαστικά; Γιατί υπάρχει περισσότερες από μια γνώμες από τις οποίες πρέπει να επιλέξουμε; Εμ βέβαια για το Μητσοτάκη και κάθε δικτάτορα το να υπάρχει πάνω από μια άποψη ή πολιτική είναι «διχαστικό»! Ιδιαίτερα όταν η πλειοψηφία διαφωνεί με τον ίδιο.

Την αμόλησε την κοτσάνα του, δεν μπορούσε. «Τα δημοψηφίσματα αποτελούν πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει ο λαϊκισμός»!!! Ε λοιπόν αυτή η τρολιά, να σου μιλάει ο γιος του μεγαλύτερου νονού για λαϊκισμό, δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της γελοιότητας. Ενώ τα βαφτιστήρια περιμένουν να κάνουν γιούρια σε θέσεις στο Δημόσιο κρατώντας μαχαιροπήρουνα κι ανεμίζοντας τραπεζομάντηλα αλαλάζοντας «Κόμμα Ελ Άκμπαρ, φαγοπότι Uber Alles». Στο μεταξύ το να κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι πίσω από «τρομοκράτες», όπως ο μπαμπάς του κατηγορούσε παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι λαϊκισμός; Όχι, είναι αθλιότητα, πολιτική αλητεία, και φυσικά ψέμα.

Πως αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία; Μας λέει ότι τάχα «Η καταφυγή στα δημοψηφίσματα αποτελεί «μετάθεση της ευθύνης στους πολίτες» και «δεν είναι πάντα ένδειξη δημοκρατικής ευαισθησίας» αλλά «ένδειξη πολιτικής αδυναμίας»! Δηλαδή θέλει να σκέφτεται ο Κούλης για μας χωρίς εμάς. Κάτι σα βασιλιάς να “ούμε; Αυτός ξέρει τα προβλήματά μας, τα περισσότερα τα έκανε η οικογένεια του άλλωστε. Έχει μείνει άνεργος, δεν έχει δουλέψει ποτέ του, εκτός αν εννοεί δουλειά το δούλεμα στους χαχόλους του, έχει κάνει φτωχός, δεν έχει ούτε να πληρώσει, η Siemens τον λυπήθηκε και του έκανε δώρο τις συσκευές, αλλά πάνω από όλα είναι συμπονετικός! Θέλει απλά να διώξει όσους είναι αντίθετοι, να μειώσει κι άλλο μισθούς – συντάξεις, να κόψει εργασιακά δικαιώματα κοκ. Αυτός να αποφασίσει για το μέλλον του καταστρέφοντας το δικό μας! Τα συμφέροντα του σίγουρα τα γνωρίζει. Το θέμα είναι πως τα δικά του συμφέροντα είναι σε κάθετη αντίθεση με αυτά των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.
«Πολλές από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε είναι δύσκολες. Αυτή όμως είναι η δουλειά μας». Το ίδιο θα έλεγε οποιοσδήποτε δήμιος το Μεσαίωνα. Δεν σε είδα πάντως να δυσκολεύεσαι και πολύ σαν υπουργός, όταν απέλυες κόσμο. Ούτε δυσκολεύτηκες να ψηφίσεις Μνημόνια ή το ΝΑΙ στην υποτέλεια. Εμείς πάθαμε νίλα μ” όσα ψηφίσατε. Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ασύμμετρο» με το θεσμικό πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας το «αποφασιστικό και δεσμευτικό δημοψήφισμα για μείζονα ζητήματα με απλή πλειοψηφία! Ναι σωστά, αφού πχ αποφάσισε ο κόσμος «μόνο» με 70% να διώξει το βασιλιά, δεν πιάνεται. Έπρεπε να συμφωνεί κι ο Κοκός, αλλιώς άκυρο. Άρα… μας λέει, ότι καλά έκανε ο Αλέξης και δεν έλαβε υπόψη το 62% του ΟΧΙ! Είχε δεν είχε, πάλι τον στήριξε. Στο μεταξύ η κυβέρνηση του μπαμπά που είχε κάτω από 50% ήταν οκ; Η κυβέρνηση Σαμαρά με σένα υπουργό κάτω από 30%;
Σύμφωνα τον αρχηγό της Νέας «Δημοκρατίας» τα δημοψηφίσματα, «θα πρέπει να διενεργούνται έχοντας διασφαλιστεί παράλληλα και με τη λήψη ορισμένων δικλείδων ασφαλείας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μια οριακή και ενδεχομένως συγκυριακή πλειοψηφία να ανατρέψει ένα ολόκληρο status quo»! Να χρειάζεται επικύρωση της απόφασης από το κοινοβούλιο! αλλά και δεύτερο δημοψήφισμα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με το ίδιο ερώτημα!!! Και τούτο διότι όπως υποστηρίζει ο Μητσοτάκης «συχνά οι πολίτες απαντούν σε άλλα ερωτήματα από αυτά που τους τίθενται». Εμείς καλά απαντάμε, εσείς δεν ακούτε.
Μην ανησυχείς Κυριάκο. Καταλαβαίνω, ότι δεν εμπιστεύεσαι τον κόσμο, γιατί εσύ είσαι Βουλή και δεν είσαι φυλακή. Αλλά στις εκλογές ψηφίζουν κι άλλοι όχι μόνο οι ανόητοι νεοδημοκράτες. Δεν βγαίνεις, μη φοβάσαι, η πλειοψηφία δεν τρελάθηκε για να σε ψηφίσει.

http://tsak-giorgis.blogspot.com