Δώσε και μένα μπάρμπα  .. Παπανδρέου, Κουβέλης, Οικολόγοι συνωστίζονται έξω από το γραφείο του Τσίπρα– Για εκλογικό νόμο

wpid-wp-1468869012889.jpeg

Μπαράζ επαφών για τον εκλογικό νόμο θα έχει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας.

Το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου θα διαβούν οι Γ. Παπανδρέου, ο Φώτης Κουβέλης και οι Οικολόγοι Πράσινοι για να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό τον εκλογικό νόμο που εισέρχεται προς συζήτηση το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί κατά σειρά : Στις 13:00 με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου, στις 14:30 με την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων και στις 15:30 με τον επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Στο τραπέζι θα μπουν οι παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στον εκλογικό νόμο. Ο Αλ. Τσίπρας έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι «δογματικός» για την μείωση του ορίου του 3%. Κάποιοι από τους αυριανούς συνομιλητές του Πρωθυπουργού, έχουν συγκεκριμένες απόψεις για το πώς θα μπορούσε και να χαμηλώσει το «κατώφλι» για να διευκολυνθεί η είσοδος στη Βουλή των κομμάτων τους αλλά και για τις δικλίδες ασφαλείας που θα μπορούσαν να προνοηθούν για να ξεπεραστούν άλλου είδους ζητήματα.

Ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει μαζί τους και για τις αλλαγές που σκέφτεται για την συνταγματική αναθεώρηση.


Πηγή