Όχι, δεν πωλείται.

wpid-wp-1468741495342.jpeg

Η Ελλάδα έχει παρελθόν, έχει παρόν και μέλλον. Λαϊκοί, κοινωνικοί και εθνικοί αγώνες διαμορφώνουν τη σύγχρονη ιστορία και το πλαίσιο των πολιτικών, κοινωνικών κατακτήσεών μας. Διαμορφώνουν τη θέση μας και την προοπτική μας, τον προοδευτικό ρόλο μας στο διεθνές πλαίσιο, ενόψει, ή καλύτερα εν μέσω των ιστορικών δομικών αλλαγών.
Στη σύγχρονη ιστορία μας βρίσκονται βέβαια και οι αιτίες των αδυναμιών της ελληνικής πολιτείας, της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Το πελατειακό κράτος, το δημόσιο – λάφυρο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, οι θεσμικές αδυναμίες της δημοκρατίας μας και μια παραγωγική ανάπτυξη που, ακόμη κι αν βρίθει από καλά παραδείγματα, παραμένει ασθενική και ανακόλουθη σε σύγκριση με τις πραγματικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Όμως οι υπαρκτές αδυναμίες μας, τα υπαρκτά πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα δεν δικαιολογούν την νεοφιλελεύθερη εμμονή όπως εκφράζεται μέσα από την εξαετία της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να ξεπουλά το δημόσιο πλούτο μας και να εντείνει τον στραγγαλισμό της μικρής περιουσίας και των μικρών, μικρομεσαίων παραγωγικών δομών, προσφέροντάς τα όλα βορά στο αδηφάγο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, διεθνές και εγχώριο.

Δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να ξεπουλά το ίδιο το μέλλον μας. Από εθνικά ανεξάρτητους και λαϊκά κυρίαρχους, να καθιστά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, το παραγωγικό και εργατικό δυναμικό της κοινωνίας μας δουλικό προλεταριάτο και τη χώρα προτεκτοράτο μεγάλων, διεθνών κεφαλαιακών συγκεντρώσεων και νέο-ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Άλλο η αξιοποίηση και άλλο το ξεπούλημα!

Η Σοσιαλιστική Προοπτική απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην παρούσα Κυβέρνηση και στους προκατόχους τους: θεωρεί την πολιτική του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας – ΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια και κάθε λογής ακίνητα – καταχρηστική, μη νομιμοποιημένη δημοκρατικά, ως εκ τούτου συνταγματικά παράνομη. Δηλώνουμε ανοικτά και δημόσια ότι θα συγκρουστούμε με όσες πολιτικές δυνάμεις βλέπουν τον εαυτό τους ως «εθνικό πραματευτή» και επιδιώκοντας τη σχετική δημοκρατική νομιμοποίηση θα ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και θα αναστρέψουμε τις εγκληματικές, καταχρηστικές «ιδιωτικοποιήσεις».

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε Πρωθυπουργό – Εμποράκο της Κίνας, ούτε Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – Μαρτυριάρη της Ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο ανάστημα από την ηθική του νεοφιλελευθερισμού, από τη μυωπία και το μίσος των εθνοφασιστών, από την πολιτική ξετσιπωσιά κυβερνητικών στελεχών όπως ο κος Κατρούγκαλος, ο κος Αλεξιάδης και ο κος Κυρίτσης.

Η Ελλάδα μπορεί, εθνικά ανεξάρτητη και λαϊκή κυρίαρχη, να δώσει προοδευτική, ριζοσπαστική διέξοδο στα αδιέξοδα που προκάλεσε η σύμπτωση της διεθνούς συστημικής κρίσης με την κατάληξη ενός σαθρού πολιτικοοικονομικού συμπλέγματος άνομων και αντικοινωνικών συμφερόντων. Μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή της ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης εμμονής, στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής μας, στην κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο δικός μας μονόδρομος είναι η σύγκρουση με το ευρωπαϊκό και το εθνικό κατεστημένο, χωρίς «αλλά» και «υποσημειώσεις».

Όσο δε για τους γητευτές των «ιδιωτικοποιήσεων», παλιούς και νεόκοπους, τους αφιερώνουμε τα λόγια του νομπελίστα λογοτεχνίας Ζοζέ Σαραμάγκου (ιδιαίτερα οι «νεόκοποι» τα ξέρουν καλά, καθώς πριν λίγο καιρό τα επικαλούνταν…):

«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε..


Πηγή