Άγριο «ξύλο» στον Τσακαλώτο..

wpid-wp-1472498078519.jpeg

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην εκταμίευση της – ύψους 2,8 δισ. ευρώ – υποδόσης άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας τη Δευτέρα στο πρακτορείο Bloomberg, στον απόηχο των προηγούμενων διαπραγματεύσεων – θρίλερ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υποστήριξε πως “εάν υπάρξει καθυστέρηση, θα πρόκειται για καθυστέρηση ημερών, όχι εβδομάδων”.

“Η συνάντηση πραγματοποιείται εν μέρει για να συζητήσουμε την πρόοδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι τα χρονικά περιθώρια για την έγκαιρη υλοποίηση των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου στενεύουν. Εντός του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση καλείται να εκπληρώσει 20 προαπαιτούμενα, και άλλα 15 το αργότερο ώς τις 31 Οκτωβρίου. Έως τoν Αύγουστο υλοποιήθηκαν μόλις δύο προαπαιτούμενα.

Για πολύ μικρή πρόοδο όσον αφορά τις δράσεις που θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει η ελληνική πλευρά μέσα στον Αύγουστο έκανε λόγο νωρίτερα στην Καθημερινή κοινοτική πηγή, μετά τη συνάντηση των Ελλήνων υπουργών κ. Τσακαλώτου και κ. Σταθάκη με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών υπουργών της κυβέρνησης με τον κ. Μοσκοβισί δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, δεν απέκλειαν αυτό το θέμα να συζητηθεί στο EuroWorking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε νωρίτερα η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Μαργαρίτης Σχοινάς ουσιαστικά διαμήνυσε στην Αθήνα ότι κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν την αρμοδιότητα να αμφισβητούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς αυτή η εξουσία ανήκει στην ίδια την Επιτροπή και την Eurostat.


Πηγή