Λίστα – «φωτιά» από την τρόικα

wpid-wp-1470635745266.jpeg

Οι ήσυχες ημέρες του Αυγούστου μοιάζουν πολύ μικρό χρονικό διάστημα για την κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων των δανειστών και των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου συνεδριάζει το Euro Working Group, το όργανο των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα εξετάσει την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, από την οποία θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του δανείου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Από την υπογραφή της συμφωνίας του περασμένου Ιουνίου μέχρι σήμερα πολύ λίγα έχουν γίνει για τις 46 απαιτητικές και υψηλής πολιτικής και κοινωνικής δυσκολίας υποχρεώσεις εφαρμογής του μνημονίου. Η συντριπτική τους πλειονότητα έχει μείνει στα χαρτιά, παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκονται στην Αθήνα και μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία, για να καθορίσουν το πλαίσιο συμφωνίας με τους τεχνοκράτες της κυβέρνησης.

Η εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών, τα νέα τιμολόγια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, οι πιθανές νομοθετικές παρεμβάσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και η μεταβίβαση των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ είναι οι βασικές εκκρεμότητες που έμειναν από την πρώτη αξιολόγηση του Ιουνίου.

Μαζί με άλλα μέτωπα που οι δανειστές θεωρούν σημαντικά (περιλαμβάνονται ζητήματα από τη διοίκηση του Υπερταμείου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Εγνατία και τον διαγωνισμό για τη ΔΕΗ, ως τις αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και του ΤΧΣ) απαρτίζουν το πακέτο των 15 διαρθρωτικών παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS


Πηγή