Με σπασμένα φρένα και χωρίς αντίπαλο οδηγεί τη χώρα στην Αβυσσο

wpid-wp-1472229371152.jpeg

Με σπασμένα φρένα και χωρίς αντίπαλο σανιδώνει το γκάζι για την Αβυσσο ο Αλέξης Τσίπρας. Στο μεταξύ θα έχει προσθέσει και νέους νταβατζήδες στην φαρέτρα του, οι οποίοι είναι έτοιμοι να τον υποστηρίξουν προεκλογικά σε περίπτωση που επιλέξει να προσφύγει στις κάλπες.

Θα το κάνει αυτό εάν διαπιστώσει ότι μπορεί να τις κερδίσει. Το μόνο που τρέμει αυτή την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και των φόρων από τους πολίτες. Οι Τσίπρας και Καμμένος τρέμουν στην ιδέα ότι έχουν στραγγίξει τους φορολογούμενους και δεν πρόκειται από εδώ και στο εξής να πάρουν σάλιο.

Οχι, ο Τσίπρας δεν φοβάται τον αμίλητο Μητσοτάκη ο οποίος ακόμη δεν μας έχει διευκρινήσει ποιο είναι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του. Εαν θα απολύσει του κηφήνες που προσέλαβε στο Δημόσιο ο Παυλόπουλος και οι φαύλοι υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται για την μείωση των φορολογικών συντελεστών και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Που να βρει έτσι την πλειοψηφία για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Ευτυχώς κατάφερε να πείσει και την Μαρέβα να σταματήσει να γυμνάζεται δημόσια (instagram) γιατί ο κόσμος έχει τις σκοτούρες του και η Μαρέβα ανάποδα δεν φέρνει ψήφους-το αντίθετο.

Ο Τσίπρας λοιπόν σανιδώνει δίχως αντίπαλο για την Αβυσσο. Εκεί οδηγεί τη χώρα. Στην απόλυτη φτωχοποίηση και σε εθνικές περιπέτειες. Ο Τσίπρας αισθάνεται παντοδύναμος για την ώρα και όχι άδικα. Αισθάνεται πιο ισχυρός από τον Ερντογάν μια και δεν έχει απέναντί του ούτε Κούρδους, ούτε πραξικοπηματίες.

Αντίθετα έχει στο πλευρό του όλη την εγχώρια κρατικοδίαιτη διαπλοκή με εξαίρεση τον Ψυχάρη.

Ολοι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεών τους και των καταθεσεών τους στο εξωτερικό, στηρίζουν με χίλια τον Τσίπρα.

Αλλωστε όπως δείχνουν οι αριθμοί η κυβέρνηση στηρίζεται στους έμμεσους φόρους που πληρώνει η φτωχολογιά που βλέπει τα παρατράγουδα της Αννίτας Πάνια. Οι φοροφυγάδες είναι πλέον κολλητοί του Τσίπρα οπότε στους κολλητούς δεν μπορεί να κάνει ελέγχους.

Στο πλευρό του Τσίπρα το καραμανλικό κράτος αλλά και το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπερασπιστής του Δημοσίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν ο Μαντζουράνης. Ο Ιωάννης-μόνο ΠΑΣΟΚ- Μαντζουράνης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εκλεκτοί δικηγόροι εκπροσωπούν σοβαρές υποψήφιες εταιρείες, μεταξύ των οποίων «δεν υπάρχει ούτε ο γιος, ούτε η κόρη, ούτε ο ίδιος ο… Εσκομπάρ»

Ο Τσίπρας έχει αντίπαλο την ανέχεια του λαού και την άρνηση των σοβαρών και εντίμων επιχειρηματιών (Ελλήνων και ξένων) να επενδύσουν πραγματικά στη χώρα.

Πως να επενδύσουν με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές και προβληματική δικαιοσύνη;

Ο Τσίπρας λοιπόν με τον αέρα του απόλυτου νικητή οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο.

Είναι πλεόν αργά και για να προσδεθείτε.

Για την ιστορία:

Το Συμβούλιο (της κυβερνητικής) Επικρατείας με την φυσική παρουσία του προέδρου του κ. Νικόλαου Σακελλαρίου απέρριψε τα αιτήματα των 7 τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να παγώσει να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κρέτσου η οποία ενέκρινε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών.

Ετσι ο διαγωνισμός όπως όλα δείχνουν θα δεξαχθεί κανονικά την Τρίτη.

Σε δήλωσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληνικού Δημοσίου Ιωάννης Μαντζουράνης επισημαίνει: «Τον Ιούλιο του 2016, το Συμβούλιο της Επικρατείας με έξι αποφάσεις του, έκρινε ότι: «Ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη βλάβης των αιτούντων, συντρέχουν προεχόντος επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία περαίωση του επίμαχου διαγωνισμού».


Πηγή