Ο Δρίτσας αποκάλυψε τα ονόματα των επιβατών του ταχύπλοου

wpid-wp-1471539870685.jpeg

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στο Βήμα για το «αδιανόητο», όπως το χαρακτήρισε, δυστύχημα στην Αίγινα, αναφορικά με το θέμα των συνεπιβατών του 78χρονου για τους οποίους, μέχρι σήμερα υπήρχε αοριστία, ανέφερε ότι πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη.

Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος.

Επίσης, ο υπουργός είπε πως, «η κόρη και ο γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σόλο την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της ημέρας του δυστυχήματος όταν ενημερώθηκαν για τα γεγονότα. Επίσης, ο εγγονός του 78χρονου δεν θα μπορούσε να οδηγεί, αφού είναι μικρής ηλικίας».

Όσον αφορά στον οδηγό του ταχύπλοου, ο κ. Δρίτσας είπε ότι ο οδηγός κατέθεσε πως μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και πως ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά.

Είπε επίσης ο οδηγός ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».


Πηγή