Ο Τσίπρας έβγαλε την Κύπρο από το Μνημόνιο

wpid-wp-1471021222850.jpeg

O Αλέξης Τσίπρας τα κατάφερε. Έβγαλε για τα καλά μια χώρα από το μνημόνιο. Αυτή δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η Κύπρος. Χάρη και στους Έλληνες επιχειρηματίες που μετακόμισαν τις επιχειρήσεις τους στην Κύπρο, το νησί της Αφροδίτης τρέχει με ανάπτυξη 2,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία, η κυπριακή οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κατά 2,7% σε ετήσια βάση, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ, ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες. Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% έναντι ανάπτυξης 1,0% το πρώτο τρίμηνο. Είναι το έκτο συνεχές τρίμηνο που η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη μετά από ύφεση που κράτησε για 14 συνεχή τρίμηνα, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου εκτιμά ότι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς ξενοδοχείων και εστιατορίων, επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, μεταποίηση, κατασκευές, και μεταφορές. Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.
Το εξωγενές περιβάλλον για την κυπριακή οικονομία παραμένει θετικό, παρά την αβεβαιότητα που είχε προκαλέσει το Brexit.