ΠΕΦΤΟΥΝ .. Η μεγάλη σύγκρουση προ των πυλών, οι Ελληνες δεν ξαναπληρώνουν ΕΝΦΙΑ

wpid-wp-1472215725043.jpeg



style="display:inline-block;width:320px;height:100px"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="8490168628">

Oι Ελληνες φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση εισοδήματος σύμφωνα με τα στοιχεία 7μήνου και ετοιμάζονται πλέον για την τελική σύγκρουση με την κυβέρνηση η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει με την μη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Οι Ελληνες έχουν συνειδητοποιήσει πλέον πως είναι μονόδρομος η μη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για να αλλάξει το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης. Εάν δεν πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ θα πέσει με πάταγο η κυβέρνηση Τσίπρα ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη-εάν δεν επιλέξει την ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του κράτους.

Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι η χαριστική βολή στο πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης καθώς πρόκειται για την εν ψυχρώ ληστεία της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα.

Οι φορογούμενοι έστειλαν το πρώτο μήνυμα της μεγάλης λαικής επανάστασης που είναι η άρνηση της πληρωμής των υποχρεώσεων στο χυδαίο πελατειακό κράτος.

Οι Ελληνες δεν πλήρωσαν (ανάμεσα στα άλλα) την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό στην φαύλη κυβέρνηση και στον πελατειακό της στρατό.

Οι αριθμοί που δείχνουν την μεγάλη αφύπνιση των Ελλήνων φορολογουμένων είναι χαρακτηριστικοί.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική σύγκρουση η οποία θα λάβει διαστάσεις πολιτικού τυφώνα με την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ του ΕΝΦΙΑ.

Την εικόνα της δραματικής μείωσης των εσόδων τόσο τον Ιούλιο όσο και το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου που είχε διαφανεί με τα προσωρινά στοιχεία την 16η Αυγούστου επιβεβαίωνουν τα οριστικά στοιχεια για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μάλιστα, η υστέρηση βάσει των τελικών στοιχείων είναι κατά τι υψηλότερη από αυτή που είχε διαφανεί στις 16 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα:

– το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 27.998 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 641 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου. Στις 16 Αυγούστου η υστέρηση ήταν 621 εκατ. ευρώ

– μόνο για τον Ιούλιο το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.011 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 776 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο ενώ στις 16 Αυγούστου η υστέρηση ήταν της τάξης των 755 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τα οριστικά στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο επτάμηνο του 2017 υπήρξε μείωση στο φόρο εισοδήματος Φυσικών Προσώπων και στο ΦΠΑ πετρελαιοειδών.

Αναλυτικά ανά κατηγορία οι κατηγορίες στις οποίες υπήρξε υστέρηση είναι:

α) Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 126 εκατ. ευρώ ή 2,8%,
β) Φόρος εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 87 εκατ. ευρώ ή 11,6%,
γ) ΦΠΑ πετρελαιοειδών κατά 160 εκατ. ευρώ ή 15,5%,
δ) ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 33 εκατ. ευρώ ή 1,4%,
ε) Λοιποί φόροι κατανάλωσης κατά 127 εκατ. ευρώ ή 43,4%,
στ) Λοιποί έμμεσοι φόροι κατά 46 εκατ. ευρώ ή 18,8%,
ζ) Τα έσοδα του προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης κατά 72 εκατ. ευρώ ή 46,5%,
η) Τα έσοδα από ANFAs & SMPs κατά 225 εκατ. ευρώ, ή 37,5%.
θ) Τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων κατά 87 εκατ. ευρώ, ή 61,2%

Πηγή