Πιο γρήγορα, Πιο ψηλά, Πιο δυνατά

wpid-wp-1470410675366.jpeg

Η τελετή έναρξης στο στάδιο Μαρακανά αναμένεται να είναι φαντασμαγορική, με την εκθαμβωτική Ζιζέλ να κλέβει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη από τους 2 εκατομμύρια Βραζιλιάνους που ζουν στις 14 φαβέλες του Ρίο και τους συνολικά 11,5 εκατομμύρια που ζουν σε φαβέλες σε ολόκληρη τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Ζιζέλ θα πέσει θύμα ληστείας πάνω στη σκηνή αλλά θα σωθεί την τελευταία στιγμή από ηρωικούς αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια η τελετή έναρξης θα μεταφερθεί πίσω από το τείχος της μεγαλύτερης φαβέλας του Ρίο, όπου η Ζιζέλ θα πέσει θύμα βιασμού και θα κάνει τα ψώνια της σε όπλα και ναρκωτικά.

Οι αθλητές των διεθνών αποστολών παραπονιούνται ότι το Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στην Ελλάδα, αφού δεν έχει ρεύμα και τρεχούμενο νερό, αλλά ευτυχώς η διακίνηση αναβολικών γίνεται κανονικά, οπότε δηλώνουν έτοιμοι να σπάσουν όλα τα ρεκόρ και φέτος.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα συναντώνται στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, όπου τα νερά είναι γεμάτα σκουπίδια, χρησιμοποιημένες καπότες και πτώματα – και θυμίζουν του Βάλτους των Νεκρών της Μόρντορ από όπου πέρασε ο Φρόντο στο ταξίδι του προς το Βουνό του Χαμού -, ενώ οι διοργανωτές συμβουλεύουν τους αθλητές να κρατάνε το στόμα τους κλειστό και να προσέχουν τους καρχαρίες και τις φάλαινες που κολυμπάνε εκεί γύρω.

Παρά τον καθαρισμό των νερών από τα κομμένα πόδια και κεφάλια, τα επίπεδα μόλυνσης παραμένουν πολύ υψηλά, οπότε οι αθλητές ιστιοπλοΐας φοβούνται μήπως πέσουν μέσα και βγουν έξω Τζόκερ ή Χελωνονιντζάκια, ενώ στο Ολυμπιακό Χωριό έχουν εμφανιστεί και ποντίκια που παίρνουν μάτι τις παρτούζες μεταξύ αθλητών και αθλητριών.

Πάντως, οι διοργανωτές καθησυχάζουν τον κόσμο λέγοντας ότι ο ιός Ζίκα, που έχει εξελιχθεί σε πανδημία στη Νότια Αμερική, δε θα απειλήσει την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, οι οποίοι κόστισαν στη Βραζιλία 11,1 δις ευρώ και θα τους πληρώνουν μέχρι και τα τρισέγγονα των Βραζιλιάνων πολιτών.

Αυτό έχει προβληματίσει κάπως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού όλο και λιγοστεύουν οι χώρες που θέλουν να φιλοξενήσουν Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε υπάρχει η σκέψη οι Ολυμπιακοί Αγώνες να επιστρέψουν μόνιμα σπίτι τους και να γίνονται σε ετήσια βάση στην Ελλάδα, ώστε να δεχόμαστε 352 εκατομμύρια τουρίστες κάθε καλοκαίρι και να καταστραφούμε μια ώρα αρχύτερα.


Πηγή