Στην Ελλάδα την γλιτώνουν οι απατεώνες πολιτικοί και διώκομαι εγώ…

wpid-wp-1471239910226.jpeg

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από την συνέντευξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Ο άνθρωπος που υπέστη τα πάνδεινα στην Κολομβία των Βαλκανίων ζει πλέον στην Αμερική και με αφορμή την νέα δίωξή του περνάει στην αντεπίθεση κατά των Ελλήνων πολιτικών που “οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση και σε όσους αρνούνται να αποδεχθούν το επταετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων…”

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Γεωργίου προειδοποιεί ότι, αν κριθεί ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη, θα κινδυνεύσει η ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του οικονομικού συστήματός της.

«Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα είναι ανάποδα. Διώκονται αυτοί που παράγουν αξιόπιστες στατιστικές οι οποίες έχουν επικυρωθεί πολλές φορές από διεθνείς θεσμούς, ενώ αυτοί που ήσαν αντίθετοι και ήταν υπεύθυνοι για ψεύτικα στοιχεία στο παρελθόν την γλυτώνουν» δηλώνει ο Γεωργίου σε τηλεφωνική συνέντευξη με την εφημερίδα από το σπίτι του στις ΗΠΑ, όπου ζει μετά την αποχώρησή του από την ΕΛΣΤΑΤ.


Ο κ. Γεωργίου δηλώνει ότι η απόφαση για εκ νέου παραπομπή του σε δίκη είναι ένα γεγονός που θα έπρεπε να ανησυχήσει την ελληνική κυβέρνηση και τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Αν οι αξιωματούχοι της Ελλάδα δεν μπορούν να έχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία χωρίς τον φόβο ότι θα σύρονται για χρόνια στα δικαστήρια, τότε η ηθική ακεραιότητα της ΕΕ και του οικονομικού συστήματός της, θα έχει υπονομευτεί σοβαρά» δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιχειρώντας, δε, να προλάβει τις όποιες δικαστικές εξελίξεις, προειδοποιεί ότι, έαν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Όπως εξηγεί: «Αν ο υπολογισμός του κυβερνητικού χρέους κριθεί από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένος, μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνση του χρέους; Δεν έχει λογική. Είναι φρόνιμο να διευθετηθεί όλο αυτό».

Προσθέτει, δε, ότι θα είναι χαρά του να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πάρει μέρος στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και καταλήγει: «Δεν έχω μετανιώσει για το παραμικρό. Θα έκανα και πάλι ακριβώς τα ίδια, αμέσως».


Πηγή