16 Αυγούστου 1943: Αλλη μια κτηνωδία των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής αυτή την φορά στο χωριό Καμμένο της Αρτας (Βίντεο)

wpid-wp-1471326231083.jpeg

Ένα απ’ τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα των στρατευμάτων κατοχής στην χώρα μας έγινε σαν σήμερα 16 Αυγούστου του 1943 στο χωριό Καμμένο της Αρτας.

Στην ναζιστική λογική της «συλλογικής ευθύνης» και με πρόσχημα ότι οι κάτοικοι του χωριού τροφοδοτούσαν αντάρτες οι Γερμανοί μακέλεψαν κόσμο, βίασαν γυναίκες, ξεκοίλιασαν εγκύους και σκότωσαν βρέφη με βαμβάκι, που έβαλαν αναμμένο στο στόμα τους!…

Το συγκλονιστικό βίντεο που παραθέτουμε απ’ την εκπομπή «Μηχανή του χρόνου» είναι τόσο κατατοπιστικό που δύσκολα μπορείς κάτι να προσθέσεις.
Το φρικτό αυτό έγκλημα εντασσόταν σε ένα οργανωμένο σχέδιο των στρατευμάτων κατοχής, που στόχο είχε να καμφθεί η αντίσταση του ελληνικού λαού.
Τα κτηνώδη αισθήματα των ανθρωποειδών της Μεραρχίας Εντελβάις οδήγησαν στον θάνατο 317 ανθρώπους. Ανάμεσα τους 80 παιδιά μικρότερα των 10 ετών, 13 ήταν βρέφη μικρότερα του 1 έτους. Ενώ 38 κατοίκους του χωριού τους έκαψαν ζωντανούς.

Οι μαρτυρίες των επιζώντων αυτού, του σχετικά άγνωστου ολοκαυτώματος, που ακούμε στο παρακάτω βίντεο, είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένες και γ’ αυτό τόσο ολοζώντανα περιγραφικές που κάνουν περιττό κάθε περαιτέρω σχολιασμό.

Πηγή