EKTAKTO: ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,2 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΧΩΡΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ- ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΤΙΡΙΑ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

wpid-wp-1472013394227.jpeg

Καταρρεύσεις κτιρίων στις περιοχές της Αματρίτσε και του Ακκούμουλι .
Ισοπεδώθηκαν μάλιστα χωριά στην Κεντρική Ιταλία λένε οι ειδικοί.
Συγκλονίζει ο δήμαρχος: «Η μισή πόλη δεν υπάρχει πια» -
Αναφορές για δυο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. και εγκλωβισμένους.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο ότι υπάρχει έντονος φόβος για μετασεισμό.

Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 τοπική ώρα (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης. Ο σεισμός τους βρήκε στον ύπνο…

Όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που διήρκησε 20 δευτερόλεπτα, εντοπίστηκε στο χωριό Ακούμολι, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ, σύμφωνα με σχετικό άρθρο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της ιταλικής πρωτεύουσας, και ιδίως στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για δυο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Ο δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, δήλωσε στην RAI ότι η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές και διέκοψε την πρόσβαση σε δρόμους του χωριού. «Η μισή πόλη δεν υπάρχει πια», δήλωσε. Όπως είπε, πρόκειται να μεταβεί άμεσα στο νοσοκομείο της περιοχής για να εξακριβώσει αν υπάρχουν τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ανέφερε μέσω Twitter ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, μετά την σεισμική δόνηση.

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ’ ‘Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

Πηγή