Άγρια επεισόδια αυτή την φορά στην Χίο. Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών

wpid-wp-1474703853373.jpeg

Χθες το μεσημέρι στην Σούδα της Χίου, Αλγερινοί και Μαροκινοί έστησαν οδοφράγματα και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ επί 4 ώρες και τα μεσάνυχτα κυνήγησαν με ρόπαλα και πέτρες Σύρους πρόσφυγες.

Δεν έχουν τελειωμό τα επεισόδια στα νησιά του Β. Αιγαίου, με τη διασπορά φημών να γίνεται πολύ επικίνδυνη. Παρά το ότι η κυβέρνηση έχει πάρει το μάθημά της από την Ειδομένη και από τα νησιά, ακόμα κάποιοι ανεγκέφαλοι δρουν ανενόχλητοι και με προφανή ατζέντα από όλες τις μεριές, με το Κράτος να δηλώνει απλά ενήμερο λες και είναι κλαμπ ερασιτεχνών τηλεθεατών.

Δεν πρόκειται όμως για αστείες καταστάσεις, γιατί πραγματικά είναι θέμα χρόνου να κλιμακωθεί η κατάσταση αυτή και από εκεί και μετά θα είναι τουλάχιστον δύσκολο να ελεγχθεί το οτιδήποτε…

Από την «ηλιοθεραπεία» των μεταναστών και των προσφύγων σταδιακά περάσαμε στη πλήρη αποχαύνωση… Χθες το μεσημέρι, στη Χίο αυτή την φορά και συγκεκριμένα στο καταυλισμό προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σούδα, Αλγερινοί και Μαροκινοί έστησαν οδοφράγματα έξω από το καταυλισμό και επί 4 ώρες προκαλούσαν επεισόδια. Μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ, οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί αποσύρθηκαν εντός του καταυλισμού.

Βίντεο του astraparis.gr:

Επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας

Τα μεσάνυχτα πλέον, οι Αλγερινοί μαζεύτηκαν σε ομάδες, πήραν ξύλα, σιδηρολοστούς και πέτρες και άρχισαν να καταδιώκουν τις οικογένειες των Σύρων προσφύγων που προσπάθησαν και αυτοί να αμυνθούν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Μετά από τουλάχιστον μία ώρα συνεχιζόμενων συμπλοκών, με αρκετούς τραυματίες, τα ΜΑΤ επενέβησαν και πάλι η κατάσταση, σταδιακά ομαλοποιήθηκε.

Βίντεο του chiospress:

ΧΙΟΣ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ

Από τα επεισόδια του μεσημεριού έγιναν δύο προσαγωγές μεταναστών και από τις συμπλοκές της νύχτας, έγιναν 11 προσαγωγές, ενώ δεν αποκλείεται για κάποιους εκ τω προσαχθέντων να σχηματιστούν δικογραφίες και να ακολουθήσουν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.