ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ! Δάνειο 5,3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής παραμονές του διαγωνισμού για τις άδειες

wpid-wp-1474051183502.jpeg

Νέα στοιχεία αποκαλύπτει το Star, τα οποία συνδέουν έναν εκ των υπερθεματιστών των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, τον Ιωάννη- Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, με την Τράπεζα Αττικής.
Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, την επόμενη εβδομάδα θα φθάσουν στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου του τελευταίου 9μήνου στην ίδια Τράπεζα.

Η δημοσιογράφος επικαλέσθηκε σύμφωνα με τις οποίες, στα στοιχεία αυτά, ανάμεσα σε άλλα, υπάρχει μία δανειακή σύμβαση του κ. Καλογρίτσα. Το δάνειο αυτό ελήφθη πριν από 20 ημέρες, το ίδιο περίπου διάστημα που δόθηκε από την Τράπεζα Αττικής η εγγυητική επιστολή, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το ποσό του δανείου επιμένουν οι ίδιες πληροφορίες ανέρχεται στα 5,3 εκ. ευρώ, ισόποσο με τα χρήματα που φέρεται να έδωσε ο επιχειρηματίας για να μεταβιβάσει μετοχές από μία ίδια εταιρεία στην άλλη και να τα χρησιμοποιήσει για να εκδώσει την εγγυητική επιταγή.

«Το δάνειο δεν φαίνεται στο πόθεν έσχες, αλλά θα ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν χρησιμοποιήθηκε με κάποιο τρόπο στην έκδοση της εγγυητικής επιταγής» πρόσθεσε η Κ. Μακρή. Όπως επισήμανε, το ερώτημα είναι γιατί δόθηκε ένα τόσο υψηλό δάνειο σε έναν επιχειρηματία όταν καμία εταιρεία, όσο υγιής κι αν είναι δεν μπορεί εύκολα να πάρει ένα τέτοιο ποσό στη σημερινή συγκυρία.

«Αυτό είναι ένα μυστήριο» τόνισε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι είναι ένα από τα πολλά που θα εξετάσει ο εισαγγελέας όταν πάρει στα χέρια του το πόρισμα. «Άρα, Κάτια, έχουμε δύο γεγονότα: Από τη μία έχουμε έλεγχο στην εταιρεία του κ. Στουρνάρα και από την άλλη ο κ. Στουρνάρας είχε ήδη ξεκινήσει να ελέγχει την Τράπεζα Αττικής, να έχει πόρισμα στα χέρια του που το στέλνει στον Εισαγγελέα και να ξηλώνει την διοίκησή της. Το λες και σύμπτωση…» σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα, για τις πληροφορίες στις οποίες αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή…


Πηγή