Από μικρό και από Πολάκη μαθαίνεις την αλήθεια

wpid-wp-1473612550554.jpeg

Οταν η προπαγάνδα συγκρούεται με την πραγματικότητα ξεγυμνώνεται. Ο κ. Τσίπρας είχε έτοιμο από πριν το ετοιμόρροπο πόνημα που είχαν ετοιμάσει στο Μαξίμου και είχαν διανείμει στα στελέχη, να έχουν να λένε στα πάνελ όταν θα τους ρωτούσαν για τους νέους ανέργους που δημιούργησε ο κ. Παππάς. Αυτό το κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους. Το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές της προπαγάνδας, αλληθωρίζει και διαλέγει τον εχθρό που απευθύνεται – ο εχθρός είναι βεβαίως η ΝΔ και η διαπλοκή. Δυστυχώς όμως ο κ. Πρωθυπουργός δεν είχε τα ανακλαστικά να προσαρμόσει το ποίημα όταν απέναντί του είχε μία στιβαρή και αξιοπρεπή εργαζόμενη που έχανε τη δουλειά της -η αναντιστοιχία ήταν κραυγαλέα και τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τη μελλοντική άνεργη ότι το ενδιαφέρον της ήταν υποκριτικό και της είπε απνευστί το ποίημα που είχε ετοιμάσει για τον Μητσοτάκη.

Πού ήσασταν όταν έκλεισε η ΕΡΤ, πού ήταν η ευαισθησία σας όταν έκλεισε η Ελευθεροτυπία και το Αλτερ, πού όταν απολύονταν εργαζόμενοι από τη διαπλοκή; Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, άσχετοι συνειρμοί που το στομφώδες και γεμάτος αυτοπεποίθηση ύφος δεν αρκούσε για να φαίνονται λογικοί. Ετσι αντί να απαντά για τα τέσσερα μαύρα που μεγαλοπρεπώς έφτιαξαν οι ίδιοι, και τους εκατοντάδες νέους εργαζόμενους δικής τους παραγωγής, στρεψοδικούσε πουλώντας ευαισθησία και ψέμματα για τους παλιούς θανάτους.

Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, κ. Τσίπρα, δεν υπήρξε καμία δημοσιογραφική φωνή που επιδοκίμασε. Αντιθέτως υψώθηκε τείχος διαμαρτυρίας και συμπαράστασης από όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους και τα συλλογικά τους όργανα. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπήρξαν ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήσατε για να ανέβετε στην εξουσία, ερήμην τους ή όχι, δεν αρκεί για να σας παραχωρήσει την αποκλειστικότητα της ευαισθησίας. Η Ελευθεροτυπία έκλεισε με ευθύνη τη εκδότριάς της και ακόμα χρωστά μεγάλα ποσά στους εργαζόμενους – πού αλλού ζητάτε ευθύνες για αυτό και δεν το έχουμε καταλάβει; Επίσης ποιον ακριβώς κατηγορείτε για το κλείσιμο του Αλτερ, ενός καναλιού που άφησε απλήρωτα εκατοντάδες εκατομμύρια; Και με την ευκαιρία, γιατί δεν συμπεριλάβατε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των εκδοτών και το Αλτερ, όταν τα χρέη του είναι περισσότερα από όλων των άλλων μαζί; Μήπως γιατί εκεί δραστηριοπούνταν επιχειρηματίες που δεν σας ενοχλούν;

Εκεί ακριβώς εκτεθήκατε και οι ισχυρισμοί σας ήχησαν κωμικοί, κ. Τσίπρα. Η δημοσιογράφος που αύριο δεν θα έχει δουλειά, με βουβό σπαραγμό σας είχε ήδη ακυρώσει. «Εγώ ήξερα ότι απολύουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις». Εκεί το ποίημά σας απέκτησε την καλλιτεχνική αξία αυτοσχέδιας μαντινάδας του Πολάκη, και κύλησε άτεχνο και άνευρο, ανίκανο να ξεσηκώσει αυτήν τη φορά τα πλήθη στο σκοπό του. Γιατί κάποιοι μέσα σε αυτά τα πλήθη άρχισαν να ενώνουν τα κομμάτια του παζλ και να συνειδητοποιούν αυτές τις μέρες τη μεγάλη εικόνα. Το σχέδιο χειραγώγησης του Τύπου.

Σχεδόν το είπε η κυρία Γεροβασίλη όταν έδινε οδηγίες προς ναυτιλομένους για το πώς πρέπει να γίνεται η ενημέρωση. Σχεδόν το είπε ο κ. Καμμένος όταν έβλεπε να επελαύνει κουμπάρος υπουργών για να φτιάξει αυτό που η Λιάνα Κανέλλη ονόμασε κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, με διευθυντή τον τωρινό διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού του κόμματος. Σχεδόν το είπε η ΕΣΗΕΑ όταν αποφάσισε απεργία τη στιγμή των διαδηλώσεων στη ΔΕΘ και διακοπή της τη μέρα της συνέντευξης του Πρωθυπουργού. Σχεδόν το είπε η ΕΡΤ3 όταν έσπασε την απεργία για να μεταδώσει την ομιλία του κ. Τσίπρα. Πεντακάθαρα όμως το είπε ο απρόβλεπτος «τρελός» του Συριζέικου χωριού, ο κ. Πολάκης, με τα περίεργα ελληνικά του, «ουδείς αχαριστότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα». Απευθυνόταν στους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που δεν είχαν σπάσει την απεργία, και δεν είχαν προφανώς καταλάβει ότι η ευγνωμοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έμπρακτη και αιώνια.


Πηγή