Για μια χούφτα δολάρια.. Ένα μεγάλο μπορδελο είσαστε

wpid-wp-1472748203533.jpeg





Δεν έχει προηγούμενο η διαδικασία!!! 60 ώρες «μέσα» οι καναλάρχες για τις άδειες! – Makeleio.gr
Έπειτα από δέκα ώρες ανελέητης μάχης μεταξύ των πέντε υποψηφίων που έχουν απομείνει, η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα τελειώσει.

“Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά” διαβεβαιώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας τις φήμες και τα σενάρια που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ώρες και υποστηρίζουν πως έχουν εμφανιστεί επιπλοκές στην δημοπρασία και νέες ενστάσεις, κυρίως από τα επιχειρηματικά σχήματα που βλέπουν οτι χάνουν το παιχνίδι.

Απλώς οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, διέκοψαν για λίγο γύρω στις πέντε το απόγευμα για να γευματίσουν και επέστρεψαν στην διαδικασία, συνεχίζοντας την υποβολή προσφορών έως και αυτήν την ώρα.

Φαίνεται όμως, οτι έπειτα από 58 ώρες συνεχούς αναμέτρησης των υποψηφίων, οι επίδοξοι καναλάρχες θα “νυχτώσουν” για τρίτη μέρα, στο κτίριο-φρούριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, χωρίς πια να αποκλείεται να τους πιάσει και πάλι το ξημέρωμα.

Λόγω της κρισιμότητας του τελευταίου κύκλου της δημοπρασίας, πάντως κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο θα διαρκέσει ακόμα.

Μέχρι τώρα, κάθε δημοπρασία διάρκεσε πάνω από δέκα ώρες, με τον πρώτο γύρο να ξεκινά το πρωί της Τρίτης και να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έπειτα από μια μάχη οκτώ υποψηφίων και δεκαπέντε ωρών!

Επειδή ο τελευταίος γύρος θεωρείται ο κρισιμότερος όλων, ενδεχομένως η διάρκειά του να ξεπεράσει κι αυτή του πρώτου γύρου, αν και σε αυτόν μετέχουν τρεις λιγότεροι, που έχουν ήδη αναδειχθεί υπερθεματιστές.

Από την διάρκεια της διαδικασίας εξάλλου -καθώς δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για την ταυτότητα των νικητών και τις τελικές προσφορές που υπέβαλλαν- προκύπτει το συμπέρασμα οτι το τίμημα της κάθε τηλεοπτικής άδειας θα πρέπει να έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα με τους διεκδικητές της να φτάνουν στα όρια τους αρχικούς τους προϋπολογισμούς.

Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, οι πόρτες της ΓΓΕΕ θα ανοίξουν, αφού προηγουμένως συνταχθεί το πρακτικό ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν τα επιτελεία των τεσσάρων εταιρικών σχημάτων που επικράτησαν για να δοθεί στην συνέχεια στην δημοσιότητα.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει άμεσος έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν και στην συνέχεια θα αποδοθούν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβληθεί το 30% της τελικής προσφοράς. Όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εντός 90 ημερών η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει στο εξής μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών.