Γιώργο μην ανησυχείς, στα ιδιωτικά δεν έχει προσφυγόπουλα!

wpid-wp-1474402466265.jpeg

Υπάρχει μια μικρή ελίτ ανθρώπων, που μακάριοι και αξιοζήλευτοι, ζουν μια άλλη ζωή απ αυτή των υπολοίπων. Κάνουν ατέλειωτες καλοκαιρινές διακοπές, σε μπλε λουλακί θάλασσες, τις οποίες ενίοτε διασχίζουν με σκάφη και εκλεκτή παρέα ομότιμων επιτυχημένων. Κάνουν τένις, σκι, ταξίδια κοσμικά φωτογραφημένα, ντύνονται σινιέ και οδηγούν πολυτελή, καινούργια αυτοκίνητα. Μαγκιά τους και Σκορδά στα μάτια μας, μη τους ματιάσουμε!

Κάποτε φωτογραφιζόταν και στα πολυτελελή τους σπίτια, σε Βόρεια ή Νότια Προάστια και στα σικ εξοχικά τους στις Κυκλάδες, με νεόπλουτες πισίνες διπλά στις αιώνιες παραλίες, αχαρακτήριστα και ακαλαίσθητα στοιχειωδώς, αλλά τώρα δεν θέλουν να είναι προκλητικοί και το έκοψαν το χούι. Οι άνθρωποι αυτοί, τραγουδιστές όπως ο κύριος Ρουβάς, ή πρωταγωνιστές όπως ο κύριος Μπέζος, ή παρουσιαστές – δημοσιογράφοι επιτυχημένοι φυσικά και όχι της σειράς και ταπεινοί απ αυτούς της ανεργίας και της απλωσιάς, όπως ο κύριος Λιάγκας, έχουν αυτή τη συγκινητική ενσυναίσθση και συμπόνια για τα δεινά του λαού, που χάρη σ αυτόν διακρίθηκαν και για αυτό τον παρατηρούν, τον καθοδηγούν, τον κρίνουν!

Τα πάθη του λαού φυσικά και του αξίζουν όλα, συνήθως διότι ακούει τους εξυπνότερους, που αφού ζουν πλουσιοπάροχα, ξέρουν αυτοί! Τα πάθη του λαού, αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι της ελίτ, που συναντιούνται μεταξύ τους στα μoδάτa ρεστοράν, στις πρεμιέρες, στη Μύκονο, στα in στέκια, τα γνωρίζουν μάλλον από διηγήσεις και πιθανόν αναγνώσματα. Αλλιώς δεν εξηγείται πως ένας καλλιτέχνης, ηθοποιός συνάδελφος της Μεριλ Στριπ και ανώτερος από δυο Ντε Νιρο μαζεμένους, ίσως, όπως ο κύριος Μπέζος, δηλώνει πως το ποσό που αμείβεται για εκπομπές που ουδείς βλέπεις στη ΝΕΤ, «του αξίζει», ενώ δηλώνει το πόσο τον ενοχλεί το κοινό!

Η Ελλάδα των άπειρων πλατωμάτων που της έχει καταμετρήσει σε άλλες συνεντεύξεις του ο πρωταγωνιστής, αφού σημείωσε μια παρομοίωση αποτυχία ως ηθοποιός, στην ιδιωτική τηλεόραση, περισσή, του έδωσε επειδή το αξίζει, φέτος μια εκπομπή στην ΝΕΤ, για να παρουσιάζει μιας και υστερεί σε δημοσιογράφους τόσο η δημόσια ραδιοτηλεόραση όσο και ο χώρος ο ευρύτερος! Τώρα ο άνθρωπος αυτός, δεν είναι λογικό πως του χουν πει τι γίνεται στον έξω κόσμο, ποιος είναι ο βασικός, αν υπάρχουν δουλειές, ποσό πάει η σύνταξη ακόμα και στον δικό του εργασιακό τομέα και όλοι αυτοί το αξίζουν και εκείνος αξίζει ένα άλλο; Δε φταίει! Φταίνε αυτοί που του διηγούνται την κατάσταση του πλανήτη!

Το ίδιο και ο κύριος Λιάγκας, ο οποίος επικοινωνεί ως εις εκ των επιτυχημένων ενός λαϊκότατου μέσου, όπως η τηλεόραση, με τον «απλό» κόσμο! Και για αυτό προβληματίζεται στην αρθρογραφία του, τονίζοντας πως «… Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλοι σπεύσαμε να καταδικάσουμε αυτό που έγινε στο Ωραιόκαστρο, πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να στείλουμε το δικό μας παιδί σ ένα σχολείο που τα ξένα παιδιά μες στη τάξη είναι περισσότερα από τα Ελληνόπουλα;…»… Κύριε Λιάγκα μην ανησυχείτε! Στα ιδιωτικά δε θα έρθουν προσφυγόπουλα και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το διάλειμμα.

Όσο για τους υπόλοιπους εδώ και χρονιά τα παιδιά μας πάνε σε σχολεία με παιδιά απ την Αλβανία, την Ινδία, το Πακιστάν, την Κένυα που συχνά υπερτερούν αριθμητικά απ τα ελληνόπουλα και ξέρετε κάτι; Μια χαρά αγαπιούνται μεταξύ τους αυτά και οι γονείς το θεωρούν δεδομένο. Και όταν βλέπεις γιορτή στην 25η Μαρτίου όλα μαζί να συγκινούνται, τιμώντας την ελευθερία και τους αγώνες, μόνο περηφάνια και συγκίνηση, νιώθεις. Γιατί αυτό ακριβώς: «πατρίδα μας, τα παιδικά μας χρόνια».

Το Ωραιόκαστρο θα καταλάβει, θα αγαπήσει, θα αισθανθεί, θα ζήσει και θα μετανιώσει. Περιμένετε λιγάκι και θα σας διηγηθούμε τι έγινε…


Πηγή