Ειλικρινής, στις εξαγγελίες του είναι ο Κούλης. Το διαβεβαιώνει και η Siemens

wpid-wp-1473445748487.jpeg

Το πόσο ειλικρινής είναι ο Κούλης, ο μικρός βρικόλακας, είναι γνωστό σε όλους. Σαν πολιτικός λέει μόνο αυτά που του υπαγορεύουν τα συμφέροντα τα οποία τον στηρίζουν. Η Siemens πάντως και άλλες εταιρίες ορκίζονται στην τιμιότητα του. Δεν θα αμφισβητήσω λοιπόν το προεκλογικό του λόγο, ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Βέβαια ο ΕΝΦΙΑ είναι 100% άδικος και παράλογος επομένως δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά ας το παραβλέψουμε για λίγο. Θα παραβλέψω επίσης το γεγονός ότι αυτός και το κόμμα του τον δημιούργησαν, τον ψήφισαν και τον υπερασπίστηκαν, ιδιαίτερα όταν κάθονταν οι ίδιοι στις υπουργικές καρέκλες.

Όμως έχω δυο απορίες: Η πρώτη είναι γιατί δεν τον μείωσε όταν κυβερνούσε η ΝΔ. Να πει στον Σαμαρά, «αρχηγέ έλα εδώ να βρούμε τα χρήματα από αλλού να μειώσουμε τουλάχιστο το χαράτσι». Η δεύτερη αλλά σημαντικότερη είναι τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ότι θα περιορίσει τις δαπάνες; Η απορία μου λοιπόν είναι: ποιες ακριβώς; Γιατί δαπάνες μπορεί να θεωρεί τους μισθούς και τις συντάξεις, δαπάνες μπορεί να λέει και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, δαπάνες για το κράτος είναι και τα κονδύλια για την Υγεία και την Παιδεία. Σ” αυτό δεν λέει κουβέντα. Τίποτα συγκεκριμένο, αλλά… κάτι θα βρει. Αυτό ακριβώς φοβάμαι.
Ο βρικόλακας έχει σκοπό να πιει περισσότερο αίμα. «Δεν θα σου δαγκώσω άλλο το λαιμό, θα σε αποκεφαλίσω» αυτό εννοεί – και προσοχή! – γιατί στο μυαλό του νεοφιλελέ κρύβονται τα πιο αισχρά πράγματα. Λέει και ξαναλέει ότι τους μόνους που θα ενισχύσει θα είναι οι πλούσιοι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, αν του δοθεί η ευκαιρία, όντως να μειώσει κάποιους φόρους για ορισμένες πολυεθνικές, που τυχαίνει να είναι και πελάτης τους, εξυπηρετώντας τους πλούσιους φίλους του, φορτώνοντας περισσότερα βάρη στους μικρούς. Επίσης να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι τη μείωση στους λίγους, για να πετσοκόψει τα πενιχρά εισοδήματα που απέμειναν όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Και ξέρετε πιο είναι το κερασάκι; Ότι όταν ο κόσμος διαμαρτυρηθεί, θα πει ότι ήταν ειλικρινής! «Εσείς δεν το πιάσατε». Σας κάνω λοιπόν τη μετάφραση, για να μην έχετε ψευδαισθήσεις. Θυμάστε τι λέγαμε πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι εφόσον δέχθηκε την ΕΕ αυτό σημαίνει πως δέχτηκε και το μνημόνιο. Είναι καλό να διαβάσετε τι πιστεύει ο Νεοφιλελευθερισμός και πόσο ανελεύθερο και άδικο σύστημα είναι. Πρόκειται για «εξαναγκασμό του κράτους να λειτουργεί με όρους των αγορών» με τα κέρδη όμως να τα μοιράζονται οι αετονύχηδες κουμπάροι και βαφτιστήρια. Είναι η απόλυτη ασυδοσία για το μεγάλο Κεφάλαιο. Είναι η χειρότερη επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των Εργαζομένων. «Η ιδεολογία που επεβλήθη από την άρχουσα τάξη για να εδραιώσει την επικράτησή της έναντι των άλλων κοινωνικών τάξεων». Είναι το τέλος κάθε Πρόνοιας ακόμα και αυτής της ελάχιστης που δίνεται. Το κράτος ως επιστάτης και κτήμα των πλουτοκρατών θα αρνηθεί κάθε μορφή βοήθειας προς τους αδύναμους. Μόνο όποιος πληρώνει, θα έχει υπηρεσίες. Κοντολογίς είναι ένας οικονομικός ναζισμός.
Ο Κούλης δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενισχύσει τους έχοντες εις βάρος όλων των υπολοίπων. Το μόνο που υπόσχεται είναι νέες διώξεις, απολύσεις και περικοπές. Βέβαια τον πήραν πολλοί χαμπάρι και θα μείνει με την όρεξη.


Πηγή