Οι καναλάρχες να βάλουν στο ΦΕΚ ως πρόεδρο και διευθύνοντα άστεγο από την Ομόνοια

wpid-wp-1473237540239.jpeg

Φως στο φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Δραγάτση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», περίπου 100 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια διασταυρώνονται με τις κινήσεις λογαριασμών των υπόπτων φοροδιαφυγής που έχουν παραδώσει οι τράπεζες στις ελεγκτικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν «θαλασσοδάνεια» που προορίζονταν για τις εταιρείες μετατράπηκαν σε προσωπικά. Έκαστο των δανείων που ελέγχονται ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και το συνολικό ποσό τα 3 δισ. ευρώ.

Οι ελεγκτικές Αρχές θα συνδυάσουν τα στοιχεία αυτών των δανείων με τις πληροφορίες από τα 65 CD με όλες τις λίστες πιθανής φοροδιαφυγής την περίοδο 2000 – 2012.

Στις λίστες περιλαμβάνονται γιατροί, μηχανικοί, εργολάβοι κ.ά.

Την ωρα που τα δημόσια εσοδα μειώνονται, την ωρα που κόβονται συνταξεις, κλείνουν μαγαζιά, πεινάει κοσμος κλπ, την ιδια ωρα το κράτος χαριζει χρεη εκατομμυρίων.

Αναφερόμαστε στις περιπτωσεις οπου επιχειρηματιες με τεράστια χρεη , πρόλαβαν να διορίσουν τυπικα, αχυρανθρωπους άσχετους και φτωχούς στις διοικησεις των εταιριων τους. Ετσι γλύτωσαν απο τις κυρώσεις της μη πληρωμης οφειλών προς δημοσιο και υπαλληλους. Στην ουσια τα χρεη τους χαρίζονται αφου οι αχυρανθρωποι δεν εχουν τα οικονομικά μεσα για αποπληρωμή ουτε ειχαν καποια ευθυνη για την εταιρια. Ηταν απλα ενα ονομα στο ΦΕΚ και τιποτα παραπανω.

Στο γραφείο του ΠΘ αλλα και του Αλεξιαδη υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες , ομως προτιμούν να χάνουν τα εσοδα απο το να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους φοροδιαφυγης.

Κάποιος νέος καναλάρχης λοιπόν θα μπορεί να βάλει στο ΦΕΚ ως πρόεδρο και διευθύνοντα κανέναν άστεγο απο την Ομόνοια και να μη πληρώσει ποτέ τιποτα! Ο επιχειρηματιας θα ειναι καλυμμένος και το κράτος θα κυνηγάει τον άσχετο!

Φοροδιαφυγή με τη βοήθεια του νόμου!!

Ειναι δύσκολο τελικα σε μια αριστερή κυβέρνηση να ξεχωρίσει τον πραγματικό οφειλετη απο το θύμα, να απαλλάξει τους άσχετους οταν μπορούν να το αποδείξουν και να βεβαιώσουν τα χρεη στους πραγματικούς οφειλετες που εχουν να πληρώσουν.

Στην χωρας μας ο πιο καλός τρόπος φοροδιαφυγής ειναι αυτος που γίνεται με τη βοήθεια των νόμων!


Πηγή