οργανωμένο έγκλημα .. Αυτοί οι 4 πήραν τις άδειες

wpid-wp-1472706902879.jpeg

Το σίγουρο πάντως είναι πως το μακελειό θα ξεκινήσει μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από εκείνους που θα βρεθούν εκτός παιγνιδιού.

Στο μεταξύ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος ξαναχτύπησε κάνοντας λόγο για το οργανωμένο έγκλημα:«Να προστατευθεί το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό»

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Χρυσόγονου:

«Έxουμε ένα διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ευτυχώς για πρώτη φορά έχουμε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία… Ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο αριθμός των αδειών και τα συναφή ζητήματα αποτελούν αντικείμενο δικαστικής κρίσης από το ΣτΕ. Έχει γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Λόγω της διπλής μου ιδιότητας, δεν θέλω να σχολιάσω το ζήτημα αυτό, διότι μπορεί να παρερμηνευτεί το σχόλιο μου ως απόπειρα επηρεασμού. Χρειάζεται συμπλήρωση -οπωσδήποτε- του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών. Πρέπει να συμπληρωθεί το καθεστώς αυτό με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό. Το προσωρινό κώλυμα είναι αν σου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή πολύ μεγάλα οικονομικά αδικήματα, θα πρέπει… Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα προσωρινό κώλυμα, σύμφωνα με το οποίο αυτός κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, εάν έχει την ιδιότητα του μέλους ΔΣ ή διευθύνοντος συμβούλου ή προέδρου, θα πρέπει να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων αυτών μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα με αθώωση ή καταδίκη.

Το οριστικό κώλυμα, ότι εάν καταδικαστείς αμετάκλητα, μετά όχι μόνο εκπίπτεις από τις ιδιότητες αυτές, αλλά πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές σου -εάν έχεις-, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό… Νομίζω ότι σε ό,τι αφορά στα δορυφορικά πιάτα, περιορισμός δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζήτημα είναι ο αριθμός των αδειών στις “ελεύθερες” συχνότητες. Οι συχνότητες είναι ένα δημόσιο αγαθό, είναι δημόσια περιουσία. Το πώς θα διανεμηθούν πρέπει να γίνεται αντικείμενο ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η διαδικασία έστω και με καθυστέρηση 27 ετών είναι θετικό. Τώρα, το εάν γίνεται με τον σωστό τρόπο, με τον σωστό αριθμό αδειών κ.λπ. ας περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ… Ούτως ή άλλως, εάν τυχόν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, η οποία βρίσκει την μία ή την άλλη πλημμέλεια, η απόφαση αυτή είναι δεδομένο ότι θα εκτελεστεί».


Πηγή