Ο Τσίπρας γάμησε τη διαπλοκή! ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ;

wpid-wp-1473277890967.png


Ο επί περιόδου ΠΑΣΟΚ πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), όπου είχαν σημειωθεί πολλά παρατράγουδα, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank, Γεράσιμος Σαπουτζόγλου προτείνεται από το μέτοχο, το ΤΣΜΕΔΕ, ως πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και ο…Παν. Ρουμελιώτης ως διευθύνων σύμβουλος.

Η τελευταία επαφή του Γεράσιμου Σαπουτζόγλου με τον τραπεζικό τομέα ήταν όταν διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Proton Bank με τον επιχειρηματία και υπόδικο για πολλά κακουργήματα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Το 2011, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε την άμεση αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank (Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Αντώνη Αθανάσογλου, Δημήτρη Σαραμαντή, Τρύφωνα Κολίντζα κλπ).
Ωστόσο, ο Λ. Λαυρεντιάδης είχε τότε προτείνει το διορισμό του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, του Γιώργου Τανεσκίδη και άλλων. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου.
Το διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank αμέσως μετά την αντικατάσταση του Λ. Λαυρεντιάδη, ήταν το εξής:

1. Ντάνιελ Βερν Σπέκχαρντ του Τόμας, πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος.
2. Γεώργιος Τανισκίδης του Ιωάννου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
3. Σταύρος-Πρόδρομος Λαζαρίδης του Κυριάκου, αντιπρόεδρος του ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος.
4. Παναγιώτης Αλεξάκης του Δημητρίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
5. Αλέξανδρος Αλεξιάδης του Στυλιανού, μη εκτελεστικό μέλος.
6. Θεόδωρος Ασημακόπουλος του Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος.
7. Ευστάθιος Βεντουρής του Γεωργίου-Ιωάννου, μη εκτελεστικό μέλος.
8. Κωνσταντίνος Καστρινάκης του Στυλιανού, μη εκτελεστικό μέλος.
9. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου του Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος.
10. Γεράσιμος Σαπουντζόγλου του Γεωργίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Εάν εγκριθεί η πρόταση του μετόχου (ΤΣΜΕΔΕ), που είναι και το πιθανότερο, τότε ο Γ. Σαπουντζόγλου θα αντικαταστήσει στην Attica Bank την Αννα Πουσκούρη, που ήταν πρόταση του Γ. Στουρνάρα δεν ευτύχησε να μακροημερεύσει στη θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου αφού ανέλαβε πριν από λίγους μήνες. Ωστόσο, η εφημερίδα Αυγή δημοσίευσε ότι είναι κάτοχος «κόκκινου δανείου». Η απομάκρυνσή της αποτέλεσε ήττα του κ. Στουρνάρα. Ο κ. Σαπουντζόγλου ανήκε από παλιά στο περιβάλλον του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη.
Νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην πρόεδρος του Ελ. Βενιζέλος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Στο μακρινό παρελθόν, ο κ. Ρουμελιώτης είχε κατηγορηθεί μαζί με τα άλλα πολιτικά πρόσωπα της εποχής (Κουτσόγιωργας, Πέτσος κα) για συμμετοχή από τη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στο σκάνδαλο Κοσκωτά και τράπεζας Κρήτης αλλά επειδή στο μεταξύ είχε διοριστεί, το 1999, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν παραπέμφθηκε σε δίκη επειδή δεν προχώρησε η άρση της ασυλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οι διοικητικές αλλαγές πραγματοποιούνται μία ημέρα μετά την άκαρπη γενική συνέλευση της τράπεζας κατά την οποία διαπιστώθηκε διαφωνία ως προς την συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου.


Πηγή