Ο Τσίπρας «πουλάει» πόλεμο: Θέλουν να μας ρίξουν τα συμφέροντα

wpid-wp-1474800892655.jpeg

Το δρόμο της κατρακύλας και της θυματοποίησης επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την παρωδία με τον αριστερό υποψήφιο καναλάρχη – Ραγδαίες οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα

Όλα για όλα προτίθεται να τα παίξει η κυβέρνηση στην περίπτωση των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, κατά την επιστροφή του στην Αθήνα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έφερε μαζί του την εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για αντεπίθεση και μετωπική σύγκρουση με όλους.

Παρά την αρχικά αμήχανη και σε μεγάλο βαθμό ένοχη στάση που τήρησε η κυβέρνηση και τα στελέχη της μόλις ξέσπασε το θέμα -με τα δανεικά βοσκοτόπια και το «πόθεν έσχες» του υπερθεματιστή Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που στον διαγωνισμό για τις άδειες εκπροσωπούσε τον πατέρα του, νέο εθνικό μας εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα– η εντολή ήταν σαφής: «Δεν κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό γιατί αλλιώς έχουμε τελειώσει. Το αντίθετο μάλιστα. Προχωράμε σε μετωπική επίθεση και σύγκρουση με όλους».

Έτσι, παρά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων, τα συνεχή ρεπορτάζ όλων των μέσων ενημέρωσης και τη σκληρή αντιπαράθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η ηγετική ομάδα του Μαξίμου αποφάσισε να παίξει ακόμη μία σκληρή παρτίδα πολιτικής πόκας, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει, όχι να κερδίσει, αλλά τουλάχιστον να μείνει στα… λεφτά της.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί κάνουν λόγο ακόμη και για προσφυγή στις κάλπες -υπάρχουν άλλωστε και σχετικές εισηγήσεις- με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ο πραγματικός πόλεμος μόλις τώρα αρχίζει. «Ο Τσίπρας δεν παραδίδεται, δεν θα τους κάνει τη χάρη», δηλώνει στο Newsbomb.gr κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται πραγματικά στριμωγμένη για ένα θέμα, στο οποίο επί χρόνια διαφημίζει την… υπεροχή της. Ο πανθομολογουμένως εκλεκτός της για τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται στο επίκεντρο αποκαλύψεων και καταγγελιών, τόσο για τα χρήματα που διαθέτει, όσο κυρίως για το τρόπο με τον οποίο είτε τα απέκτησε είτε προσπαθεί να τα δικαιολογήσει.

Με βάση την απόσταση που μας χωρίζει από τη διαδικασία και τα όσα έχουν συμβεί αυτές τις δύο εβδομάδες, αποδεικνύεται ότι στην κυβέρνηση δεν υπολόγισαν το ύψος του τιμήματος, στο οποίο θα έφτανε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός. Όντως, ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους, δημιουργώντας τους, όμως, ένα τεράστιο πρόβλημα. Ο εκλεκτός τους υποψήφιος, Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του νέου εθνικού μας εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, δεν έχει τα χρήματα, για να καλύψει το ύψος της προσφοράς των 52,6 εκατομμυρίων, την οποία κατέθεσε.

Η εντολή που είχε από τον πατέρα του μπαίνοντας στην απομόνωση της πλειοδοτικής διαδικασίας ήταν σαφής: Να εξασφαλίσει τη μία από τις τέσσερις άδειες. Το έκανε αναγκαζόμενος να ανεβάσει την προσφορά του τουλάχιστον στο τριπλάσιο από όσα είχαν προϋπολογίσει, έχοντας εκτιμήσει αρχικά ότι θα έφταναν ίσως και λιγότερα από 15 εκατομμύρια (σ.σ. αντίστοιχη εκτίμηση είχαν κάνει και οι εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που όμως είχαν σαφή εντολή να μην την υπερβούν). Ως εκεί, μάλιστα, είχαν προετοιμαστεί για τους όρους που προβλέπουν έστω από τον υποτυπώδη έλεγχο πόθεν έσχες και την καταβολή της πρώτης δόσης.

Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός τους είχε φροντίσει και για την επόμενη ημέρα. Η υποψηφιότητα Καλογρίτσα δεν ήταν τίποτε άλλο από μια συμφωνία του Μεγάρου Μαξίμου με μια ομάδα επιχειρηματιών στο χώρο του Τύπου αλλά και εκτός αυτού να στηρίξουν έμπρακτα τη δημιουργία ενός φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ καναλιού.

Ολική ανατροπή

Τώρα, όμως, όλα έχουν ανατραπεί και κινδυνεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποστεί βαρύτατο πλήγμα που ίσως της στοιχίσει ακόμη περισσότερο και από τα ίδια τα Μνημόνια. Όπως αποδεικνύεται με καταιγιστικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες, η ομάδα υπό τον Καλογρίτσα αναγκάστηκε -προκειμένου να παραμείνει εντός των τεσσάρων υπερθεματιστών- και με δεδομένο ότι τα χρήματα του τιμήματος δεν υπάρχουν να προβεί σε μια σειρά απονενοημένων ενεργειών προκειμένου να εμφανιστεί ότι συνάδει με τους όρους του διαγωνισμού.

Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και δυστυχώς για την πλευρά Καλογρίτσα δεν αφορούν μόνον στο θέμα της τηλεοπτικής άδειας αλλά απειλούν το σύνολο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, καθώς αποδεικνύεται ότι τους τελευταίους μήνες είχε στηθεί μια «μηχανή» με επίκεντρο την Τράπεζα Αττικής προκειμένου να λαμβάνει δάνεια για να διεκδικεί έργα και, φυσικά, για να κλείσει όλες τις «τρύπες» που θα του επέτρεπαν να συμμετάσχει χωρίς τυπικά προβλήματα στον διαγωνισμό.


Πηγή