“Ρε Καιγόμαστε” Πάρτε μετά τις τρεις το απόγευμα…

wpid-wp-1473713634915.jpeg

Γιατί άραγε καίγονται τα δάση μας και δεν καταφέρνουμε να προλάβουμε την επέκταση της καταστροφής και αυτήν τη φορά;;;
Η φωτιά καίει την μισή Θάσο…. Όταν η άλλη μισή είχε καεί πριν από μερικά χρόνια. Άλλη μια φρικτή επανάληψη με τεράστιες συνέπειες για τον Έλληνα και το περιβάλλον του…. Είναι η πρώτη φορά που καιγόμαστε;;;
Γιατί άραγε οι καταστροφές των δασών μας δεν μπορούν να καταπολεμηθούν την στιγμή που ξεκινούν;;; Γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο σε περίπτωση παρόμοιων συνθηκών όπως της Θάσου και της Ευβοίας;;; Μήπως το φαινόμενο είναι σπάνιο;;;

Η ανευθυνότητα και αδιαφορία των κυβερνητικών φορέων….η ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταστρώσει ένα σχέδιο για ανάλογες συνθήκες είναι το πρόβλημα σου νεοέλληνα… δεν θέλεις να το παραδεχτείς και περιμένεις τον άλλο να βρει την λύση των προβλημάτων σου…. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σου μια χρόνια ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ… και από που να ξεκινήσω!!!!

Όλο και κάποιος άλλος θα σβήσει την ΦΩΤΙΑ και δεν θα κάψει το σπίτι σου…!!! Φυσικά όσο ο ένας περιμένει τον άλλο να αντιδράσει την στιγμή που όλα και όλοι ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ η λύση δεν θα βρεθεί από κανένα!!!

Η νεοελληνική νοοτροπία ακολουθεί τους ίδιους αυτοκαταστροφικούς κανόνες σε όλες της βαθμίδες της κοινωνίας που έστησες μέχρι τώρα… η κακή συνήθεια να ρίχνουμε την ευθύνη ΠΑΝΤΑ στους άλλους και όχι η δική μας ανικανότητα και ευκολία… η καταστροφική μας νοοτροπία να περιμένουμε την σωτηρία από την κυβέρνηση που και αυτή για πολλοστή φορά δείχνει πόσο ανίκανη είναι σε τέτοιες περιπτώσεις…!!! Γνωρίζουμε την ανικανότητα τους και όμως περιμένουμε να λύσουν πάντα το πρόβλημα μας…

Οι δημόσιοι φορείς και η αυτοδιοίκηση καίγονται με την σειρά τους για την Θεσούλα τους…

Η χώρα μας κινδυνεύει από εμάς τους ίδιους που την ΚΑΙΜΕ κάθε ημέρα με κάθε λογής ΦΩΤΙΑ…. κάθε μέρα που περνάει την κάνουμε ΣΤΑΧΤΗ!!! Η νεοελληνική κουλτούρα μας μ’ όλους αυτούς τους βολεμένους και ανάξιους συμπολίτες τοποθετημένους σε θεσούλες με ευρώ της πείνας Φλέγεται… και κανείς δεν το έχει παρατηρήσει!!!

Όλοι αυτοί οι βολεμένοι νεοέλληνες προτιμούν να είναι τα ζόμπι των άθλιων γραφειοκρατικών οργανισμών του δημοσίου παρά να σκεφτούν πως να αποτρέψουν μια επόμενη καταστροφή…. πως να προστατέψουν το νησί τους από την επόμενη καταστροφή….

Όλοι περιμένουν τον άλλο να τους βγάλει από την ΦΩΤΙΑ που οι ίδιοι ανάψανε για να κάψουν το ζωτικό τους περιβάλλον και την ζωή τους…. Όλοι αυτοί με τα λίγα ψίχουλα του δημοσίου δεν είναι ικανοί να καταστρώνουν ένα σχέδιο για την επόμενη λαίλαπα που σίγουρα θα εμφανιστεί με τους πρώτους ανέμους!!! Όλες οι ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ….Είτε η φωτιά ονομάζετε “προσφυγικό” είτε ονομάζετε “Τρόικα και μνημόνια” είτε ονομάζετε εθνική προδοσία από τους εκλεγμένους υπαλλήλους των ξένων τραπεζών…. εμείς Καιγόμαστε από μόνοι μας!!!

Εμείς οι ίδιοι κρυβόμαστε πίσω από όλες τις ΦΩΤΙΕΣ μας…. κανείς μας δεν θέλει και δεν μπορεί να τις προλάβει γιατί κάποιος άλλος είναι ικανότερος από εμάς!!!

“Ρε, Καιγόμαστε!!! Πάρτε μετά τις τρεις το απόγευμα….


Πηγή