Στο «σφυρί» σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί

wpid-wp-1474714073288.jpeg

Η ζοφερή πραγματικότητα των πλειστηριασμών κατοικιών στην Πάτρα φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το patrastimes.gr είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πριν από λίγο καιρό, κάποιος εκτιμητής που λειτουργούσε για λογαριασμό τραπέζης, προχώρησε σε αυτοψία σε διαμέρισμα στην περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας και απεφάνθη πως η αξία του, ως προς την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού του, είναι 2.182 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου χρόνου.
Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο ακίνητο στην καλύτερη περίπτωση θα πουληθεί για 250 ευρώ, με δεδομένο πως κάθε φορά που ο πλειστηριασμός θα κηρύσσεται άγονος, το σπίτι θα χάνει το 25% της αξίας με την οποία βγήκε την πρώτη φορά στο σφυρί.

Η μέθοδος που επί χρόνια ακολουθούν τα κοράκια τα οποία χτυπούν σπίτια και τα αποκτούν για ένα κομμάτι ψωμί είναι αυτή ακριβώς, δηλαδή αφήνουν ένα ήδη «σκοτωμένο» ακίνητο, αφού βγαίνει στο σφυρί έναντι αστείων ποσών, να μην «χτυπηθεί» επί τρεις φορές και στον τελευταίο πλειστηριασμό το αποκτούν για λίγα ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία η περίπτωση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι απλά μια από τις εκατοντάδες, άλλες πηγές κάνουν λόγο για χιλιάδες, περιπτώσεις, όπου από τον Οκτώβριο και μετά, σπίτια θα βγαίνουν και στην Πάτρα στο σφυρί και θα χάνονται ακόμα και για ποσά τα οποία στις καλύτερες των περιπτώσεων δεν θα υπερβαίνουν τις 5 και 10 χιλιάδες ευρώ ενώ εξευτελιστικά θα είναι τα ποσά με τα οποία σπίτια θα αλλάζουν χέρια , όταν πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται υποβαθμισμένες και φτωχές όπως σε εργατικές κατοικίες και στην Αγία Αικατερίνη.