Τα ρέστα μου

wpid-wp-1472880656489.jpeg

Παιδί μου, δεν θα γυρίσεις σπίτι εάν δεν κουβαλάς πάνω σου μία από τις 4 άδειες…

Ο Χρήστος Καλογρίτσας φυλάει σταυρωτά τον γιο του Βλαδίμηρο και του δίνει τις τελευταίες οδηγίες.

.Μα πατέρα εάν ανέβει πολύ ψηλά το τίμημα, μέχρι που μπορώ να χτυπήσω; Πόσα λεφτά να δώσω;

-Παιδί μου όσα λεφτά έχει η Τράπεζα…

.Πατέρα κατάλαβα…Θα επιστρέψω με άδεια ή δεν θα επιστρέψω καθόλου…

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έδωσε στον Βλαδίμηρο μια σειρά σημειώματα με την τακτική που έπρεπε να ακολουθήσει στην διάρκεια της διαδικασίας. Αριθμοί, γράμματα της αλφαβήτου, περικοπές από τη Βίβλο, αναφορές στον Ιησού και δύο τρίχες από το κεφάλι του Πάνου Καμμένου τυλιγμένες σε χαρτί για στριφτά τσιγάρα.

Ο Βλαδίμηρος έπρεπε να είναι έτοιμος για τη μάχη. Να μελετά τα σημειώματα και να φανατίζεται με τρίχες του Καμμένου.

Ο Καλογρίτσας έχει δύο κουμπάρους. Τον Σπίρτζη και τον Καμμένο. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” υποστηρίζει ότι έχει έναν κουμπάρο.

Τα χαρτάκια-σημειώματα του πατέρα βοήθησαν τον Βλαδίμηρο την ώρα της μάχης. Εχασε μάλιστα την πρώτη άδεια για 3,6 εκατ. ευρώ. Μετά από 10 ώρες και 58 «χτυπήματα» είχαν δώσει για να αποκτήσουν την πρώτη άδεια ο Αλκαλάι STAR 8 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 13,5 εκατ. ευρώ, ο Κυριακόπουλος για την κυπριακή εταιρία 15,5 εκατ. ευρώ, ο Ιβάν Σαββίδης 20 εκατ. ευρώ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης 20,5 εκατ. ευρώ, ο Φουρλεμάδης του Alpha 30,5 εκατ. ευρώ. Ο Βλαδίμηρος ήταν αποφασισμένος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Διπλασίασε το ποσό που προσέφερε ο Μαρινάκης και προσέφερε 40 εκατ. ευρώ.

Ο Βλαδίμηρος με τα 40 μύρια και τα σημειώματα-σκονάκια πίστευε ότι θα έπαιρνε την πρώτη άδεια. Δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας όπως ο Κώστας Κιμπουρόπουλος με την κοψιά ελεγκτή εισιτηρίων στα τρόλευ είχε δώσει 43,6 εκατ. ευρώ.

Ο Βλαδίμηρος ακολουθώντας τις οδηγίες αποφάσισε να δώσει τα ρέστα του για να εξασφαλίσει την 2η άδεια. Ετσι από τα 40 εκατ. ευρώ που έδωσε για την πρώτη άδεια αυτή τη φορά εκτίναξε την προσφορά του στα 52,6 εκατ. ευρώ. Η 2η άδεια ήταν δική του. Τώρα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι. Για την ιστορία: Tην 2η άδεια διεκδίκησαν με πείσμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης που ανέβηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ, ο ALPHA πήγε στα 41,5 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 στα 36,5 εκατ. ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης στα 38,5 εκατ. ευρώ. Αντίθετα ο Αλκαλάι του STAR έμεινε στα 8 εκατ. ευρώ και ο Κυριακόπουλος για λογαριασμό της κυπριακής εταιρίας προσέφερε 18 εκατ. ευρώ.

Τα 52,6 εκατ. ευρώ επέτρεψαν στον Βλαδίμηρο να αρπάξει την 2η άδεια και να επιστρέψει σπίτι νικητής και καναλάρχης.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας παρακολουθούσε ευτυχής το άστρο του γιου του να ανατέλλει…


Πηγή