Τι έγραψα πάλι ο πούστης!

wpid-wp-1472831168339.png

246 εκατομμυρία ευρώ. Τόσα ήταν τα λεφτά που έδωσαν συνολικά οι 4 επιχειρηματίες για να πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια που, δεδομένης της διαφημιστικής πίτας, δεν αξίζει πάνω από 3-4 εκατομμύρια – και πολλά λέω.

Αυτά είναι και τα χρήματα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στη ΔΕΘ, σαν άλλος Άγιος Γεώργιος, θριαμβευτής πάνω από το πτώμα του δράκου της διαπλοκής.

Τι έγραψα πάλι ο πούστης!


Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ώρες από τη διανομή των αδειών και ο Αλέξης ο Πορθητής της Διαπλοκής – συνεχίζω ακάθεκτος ο πούστης – πρόλαβε να δεσμευτεί ότι τα 246 μύρια θα πάνε μέχρι τελευταίο ευρώ σε ευπαθείς ομάδες.

Βέβαια, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – ζμπούτσαμας πώς λέγεται – δήλωσε ότι «είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών. Το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.»

Είναι τα – πάλαι ποτέ – 350 εκατομμύρια που είχε συμπεριλάβει ο ίδιος ο Βαρουφάκης στον προϋπολογισμό.

Ποιες ευπαθείς ομάδες και αρχιδιές μας λέει ο Τσίπρας;

Μα φυσικά τις ίδιες αρχιδιές που λέει πάντα. Τα ίδια ψέματα.

Διαβάζω από ανθρώπους, που κατά τα άλλα θεωρούνται σοβαροί, να λένε ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη σύγκρουση με τα οικονομικά συμφέροντα, ότι αφού οι υποψήφιοι δεν έχουν καταδικαστεί για τα κακουργήματα που κατηγορούνται έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν στη δημοπρασία – κι άρα να διατηρούν κανάλι – κι ότι οι χαμένες θέσεις εργασίας από τα κανάλια που θα κλείσουν θα αποκατασταθούν γιατί κάθε νέο κανάλι θα είναι υποχρεωμένο να έχει τουλάχιστον 400 εργαζομένους.

Προφανώς, στο μυαλό κάποιων, σύγκρουση με τα οικονομικά συμφέροντα σημαίνει να δίνεις κανάλι στο Μαρινάκη – που ελέγχει επίσης ένα δήμο, μια εφημερίδα, ένα ραδιόφωνο και τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας – μόνο και μόνο επειδή έδωσε 74 εκατομμύρια.

Δηλαδή αν τελικά καταδικαστεί και μπει φυλακή – λέμε τώρα – θα του αφαιρεθεί η άδεια;

Αν τελικά δεν προσλάβει τα 400 άτομα που πρέπει, θα του πάρουν την άδεια πίσω;

Μας έχουν για εντελώς μαλάκες;

(Τα ρωτάνε τώρα αυτά;)

Αν εκμεταλλεύτηκε κάτι η Κυβέρνηση αυτό ήταν η έπαρση, η δίψα των επιχειρηματιών να έχουν δικό τους κανάλι. Κι έτσι θα δώσουν – σε 3 ετήσιες δόσεις – τα χρήματα με χαρά. Γιατί ξέρουν ότι κάθε άδεια αξίζει πολύ πάνω από τα 3-4 εκατομμύρια που κοστολογείται, πολύ πάνω από τα δεκάδες εκατομμύρια που τελικά έδωσαν.

Αξίζει όσο αξίζει το να μπαίνεις στο σπίτι και το μυαλό των Ελλήνων.

Εξάλλου, ποτέ κανένας καναλάρχης δεν έβγαλε κέρδη από κανένα κανάλι, όπως κανένας ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας δεν έβγαλε κέρδη από καμία ομάδα.

Μοχλοί πίεσης είναι όλα αυτά. Εργαλεία προπαγάνδας, εξυπηρέτησης συμφερόντων και ξεπλύματος χρημάτων – τα αυτονόητα γράφω τώρα.

Κωμικοτραγικός ήρωας της όλης φάσης η Αξιωματική Αντιπολίτευση που συνεχίζει να παίζει με πάθος το παιχνίδι του Τσίπρα. Να υπερασπίζεται τα υπάρχοντα βοθροκάναλα που στο μυαλό των ψηφοφόρων είναι συνώνυμα της σαπίλας και της διαφθοράς.

Βρώμικα τα παλιά κανάλια, άρα πεντακάθαρα τα νέα που θα ανοίξουν.

Πόσο βλαμμένος παίζει να είσαι για να πέσεις στην παγίδα του Παππά και του Φλαμπουράρη;

Πόσο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Από την άλλη, θα μου πείτε, υπάρχουν κι αυτοί που νομίζουν ότι η ΑΕΚ είναι πρώτο φαβορί για πρωτάθλημα επειδή τους το λέει ο Μελισσανίδης που κάθε χρόνο ΕΡΧΕΤΑΙ αλλά ποτέ δε φτάνει.

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι είμαστε όλοι εντελώς για τον πούτσο, οπότε καλά κάνει ο Τσίπρας που μας τρολάρει, αφού ξέρει σε ποιους απευθύνεται.

Και εκλογές το 2019.


Πηγή