ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗ: Τα μαζεύει ο υπουργός – Ζητά ξανά συνάντηση με Ιερώνυμο

wpid-wp-1474911136766.jpeg

Αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Εκκλησία, φαίνεται να παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την ίδια στιγμή, ο υπουργός αρχίζει να υπαναχωρεί από τις αρχικές του δηλώσεις για το ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και να να απευθύνει νέα πρόσκληση για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ειδικότερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν στο σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το Μέγαρο Μαξίμου «αδειάζει» τον υπουργό Παιδείας. Υπενθυμίζεται, ότι αρχές καλοκαιριού το Μέγαρο Μαξίμου, με μία διαρροή-»φωτιά» είχε πάρει αποστάσεις από απόψεις ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται σε «ακροδεξιά κατεύθυνση».

«Ο κ. Φίλης εξέφρασε προσωπικές απόψεις, η Νέα Δημοκρατία ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται απο όπου μπορεί» είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Τα μαζεύει ο Φίλης

Ρίχνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Εκκλησία ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στον Real Fm 97,8, ο κ. Φίλης εμφανίστηκε διατεθειμένος να «παγώσει» τη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Χούντας και της Κατοχής εάν αυτό διευκολύνει τη συνεννόηση.

«Εάν βοηθάει στη συζήτηση για το θέμα των θρησκευτικών, να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως το κάνω. Δεν είμαι εγωιστής, είμαι γήινος άνθρωπος» τόνισε ο κ. Φίλης.

Παράλληλα απηύθυνε νέα πρόσκληση για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όπως είπε έχει ήδη ζητήσει συνάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο. «Δεν μου έχει απαντήσει αρνητικά, έλειπε» σημείωσε.

Για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά επανέλαβε ότι έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.


Πηγή