Χρεοκόπησε… για να σώσει έναν σκύλο! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ολόκληρο έθνος!  (ΒΙΝΤΕΟ)

wpid-wp-1473184060918.jpeg

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, των οποίων η ιστορία αξίζει να κάνει το γύρο του κόσμου. Δεν γεννήθηκαν με την φιλοδοξία να γίνουν σταρ ή να αλλάξουν τον κόσμο, όμως κάπου στην πορεία τους, αυτό που ονομάζουμε τυχερό άστρο ή πεπρωμένο, χαράζει τον δρόμο.

Ο Joel Carpenter είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν κέρδισε απλά τα 15 λεπτά δημοσιότητας με την συγκινητική ιστορία του, κέρδισε τον σεβασμό, την υποστήριξη και την συμπαράσταση αγνώστων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Για τον Joel η αρχή της ιστορίας είναι απλή και καθημερινή, με μία μικρή διαφορά όμως… Ο 23 χρόνοςJoel, ήθελε απλά να υιοθετήσει ένα σκύλο. Στην σελίδα υιοθεσιών Petfinder εντόπισε την Sadie, ένα ημίαιμο κόλευ-χάσκυ, που φιλοξενούνταν σε ένα από τα εκατοντάδες kill-shelters της Αμερικής. Αυτό σημαίνει πως η Sadie, όπως εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στην Αμερική είχε ημερομηνία λήξης. Αν δεν βρισκόταν ανάδοχος σύντομα, θα κατέληγε στην ευθανασία. H Sadie ήταν ο σκύλος που μίλησε αμέσως στην καρδιά του και η απόφαση ήταν αστραπιαία.

Μέχρι εδώ, τίποτα δεν έκανε τον Joel διαφορετικό από χιλιάδες ανθρώπους που κάνουν το ίδιο καθημερινά. Η διαφορά είναι πως ο Carpenter έπρεπε να ταξιδέψει κάπου 1.500 μίλια από το Πόρτλαντ της πολιτείας του Μέην, στις Ανατολικές ακτές, στην Μινεσότα της Μινεάπολις, στο κέντρο των ΗΠΑ! Έδωσε όσα λεφτά είχε και δανείστηκε από φίλους για να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό για το εισιτήριο, χωρίς να έχει λεφτά για διαμονή, φαγητό και εισιτήριο επιστροφής για το Πόρτλαντ. «Είχα απλά πίστη πως θα τα καταφέρω», έλεγε στην εκπομπή Inside Edition, για την απόφασή του που δεν γνώριζε εμπόδια.

Ξεκίνησε με τα πόδια (!) το μακρύ ταξίδι της επιστροφής και στην διαδρομή, άγνωστοι άνθρωποι του πρόσφεραν ότι μπορούσαν συγκινημένοι από το πείσμα και την αποφασιστικότητά του, να διασώσει έναν σκύλο, σαν να έσωζε στο πρόσωπό του όλα τα ζώα που κινδυνεύουν από ευθανασία. Κάπου στα μέσα της διαδρομής, στο Detroit, τον εντόπισε το Inside Edition και του πρόσφεραν το πολυπόθητο εισιτήριο της επιστροφής. Αν δεν είχαν εμφανιστεί ως από μηχανής θεός, είχε μπροστά του άλλη μία εβδομάδα οδύσσειας τουλάχιστον…

Δείτε το video:

Ο ακτιβισμός ήταν μόνο η αρχή. Ο Carpenter δεν μπορούσε να αποδεχθεί την ιδέα της ευθανασίας και μόνο η ευαισθητοποίηση θα μπορούσε να αλλάξει την παγιωμένη λογική της πρακτικής αυτής ως λύση στη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων.Ο Joel ξεκίνησε μία καμπάνια ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης χρημάτων δωρεών στην πλατφόρμα Kickstarter, για να χρηματοδοτήσει το ντοκιμαντέρ Together We Walk που θα δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει στα kill shelters και πως μπορεί να γίνει η αλλαγή.

Με την Sadie στο πλευρό του, θα διασχίσει κινηματογραφώντας τα Απαλάχια Όρη που εκτείνονται κατά μήκος του Ατλαντικού, σταματώντας σε κάθε καταφύγιο «θανάτου», μιλώντας με όλους τους εμπλεκόμενους. Το ταξίδι ξεκινάει και στο τέλος του Απρίλη, θα αρχίσει να μοντάρει το υλικό του ντοκιμαντέρ Together We Walk, για να βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η Ευανθία Πιτσόλου, μίλησε με τον Joel Carpenter για λογαριασμό του Mybestfriend.gr – All about Pets, σε μία αποκλειστική συνέντευξη που θα παρουσιάσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες και έστειλε το προσωπικό του μήνυμα στους Έλληνες. Πληροφορίες για το ταξίδι του μπορείτε να βρίσκετε καθημερινά στην σελίδα του facebook Together We Walk. Η πίστη του είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή, το ταξίδι θα γίνει όσα και αν είναι τα εμπόδια…

Ο κόσμος περιμένει Joel, καλό δρόμο!

Πηγή