ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ. Ξεχείλισε ο Πηνειός. Kινδυνεύουν χωριά

wpid-wp-1473485662690.jpeg

«Χτυπούν οι καμπάνες σε χωριά των Τρικάλων. Ξεχείλισε ο Πηνειός στα Τρίκαλα και αυτήν την ώρα αρκετά πεδινά χωριά των Τρικάλων έχουν πλημμυρίσει.
ήδη σε αρκετά χωριά όπως στο Βαλομάνδρι στον παραπόταμο και τη Φωτάδα, Χτυπάνε οι καμπάνες αυτήν την στιγμή», μας ενημερώνει φίλος αναγνώστης και από όσα μαθαίνουμε τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά εκεί.

«Πνίγεται» και η Καλαμπάκα – Κατέρρευσε γέφυρα

Εφιαλτικές στιγμές λόγω της κακοκαιρίας περνούν και οι κάτοικοι της Καλαμπάκας. Το χωριό Αμπέλια Κλεινοβού έχει αποκλειστεί, καθώς έχει πέσει γέφυρα, ενώ μέσα στο χωριό οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι και όλα τα ρέματα κατεβάζουν τόνους νερού και φερτά υλικά.

Αποκλεισμένοι υπάρχουν και στη στάση Κουκουράβα προς Χρυσοβηλιά και τα άλλα χωριά της περιοχές. Ένα τζιπ παρασύρθηκε από χείμαρρο, ενώ υπάρχουν διακοπές ρεύματος με το συνεργείο της ΔΕΗ να προσπαθεί να βρει δίοδο στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Στο σημείο μετέβη νωρίτερα και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Λαμίας Καρπενησίου λίγα μέτρα μετά το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου.

Η καταρρακτώδης βροχή μετέφερε όγκους από χώματα τα οποία έχει αποθέσει στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου σε ένα μήκος που ξεπερνά τα 100 μέτρα και που σε κάποιες περιπτώσεις τα χώματα ξεπερνούν σε ύψος τα 2 και τα 3 μ.

Πέντε μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς συνεχίζουν από 8.30 το βράδυ της Παρασκευής την προσπάθεια να απομακρύνουν τους όγκους από χώματα που βρίσκονται πάνω στο δρόμο για να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και να δοθεί στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων περίπου στα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα και θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις 8 το βράδυ και οι οδηγοί που ήθελαν να κατευθυνθούν από την Λαμία προς το Καρπενήσι υποβλήθηκαν σε ένα μαρτύριο, καθώς μόνο μία δίοδος είχε απομείνει ανοιχτή μέσα από διάφορα περιφερειακά χωριά.

Τα χωριά Λυγαριά, Σταύρος, Αμούρι και σιδηροδρομικός σταθμός Λιανοκλαδίου μετρούν εκατοντάδες πληγές, καθώς έχουν πλημμυρίσει σπίτια και υπόγεια έχουν καλυφθεί από χώματα τα οποία έχουν μεταφερθεί από την ορμή των υδάτων. Οι πυροσβέστες τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, καθώς ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που ήταν εγκλωβισμένα μέσα στις λάσπες στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου.

Η ύφεση της κακοκαιρίας από τις 10 το βράδυ έχει δώσει μια ανάσα με συνέπεια άνθρωποι και μηχανές να καταβάλουν αγωνιώδη προσπάθεια να απελευθερώσουν το εθνικό δίκτυο και να το δώσουν σε κυκλοφορία.

Τα προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό διάφορων χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας παραμένουν, ενώ κλιμακωτά αποκαθίστανται ιδιαίτερα τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν στις γραμμές μεταφοράς ρεύματος.

Σχεδόν όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Φθιώτιδα, έχει μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι στιγμής συνεχίζουν την άντληση των υδάτων από σπίτια αποθήκες και εγκαταστάσεις.


Πηγή