Όχι άλλο «σανό» κύριε Σκουρλέτη!

wpid-wp-1472988094538.jpeg

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, ίσως γινόμαστε κουραστικοί, αλλά, δυστυχώς, δεν γίνεται διαφορετικά: Τούτη η κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας στείλει «γραμμή» στο τρελάδικο, ιδίως με τις τοποθετήσεις που κάνουν κατά καιρούς τα υπουργικά στελέχη της.

Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε τη… συμπόνια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Ξυδάκη, σχετικά με τα όσα τραβάνε οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας του Μνημονίου. Νομίζαμε ότι η κυβέρνηση το είχε «τερματίσει». Τελικώς, κάναμε λάθος.

«Πρωταγωνιστής», αυτή τη φόρα, αναδεικνύεται ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος φρόντισε να μας… συμπονέσει και αυτός και να εκστομίσει το δικό του «μαργαριτάρι» προς… ελάφρυνση του πόνου των πολιτών.

Διαβάζουμε στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Kontra News», το παράκατω απόσπασμα:

Δημοσιογράφος: Φοβάστε, κ. υπουργέ, πως θα υπάρξει κοινωνική αντίδραση λόγω της φορολογικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση;

Πάνος Σκουρλέτης: Η φορολογική επιβάρυνση έχει αγγίξει τα όρια αντοχής της κοινωνίας, δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή επιπλέον επιβάρυνση. Θέλω να πιστεύω πως από εδώ και πέρα θα μιλάμε για μέτρα ελάφρυνσης και μόνο».

Υπουργέ μας, κύριε Σκουρλέτη μας, ειλικρινά πού ζείτε; Είστε εδώ; Στην Ελλάδα; Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε…

Η φορολογική επιβάρυνση έχει «λιώσει» τους φορολογούμενους και τα όρια της αντοχής τους έχουν πλέον εξαντληθεί.

Είναι δε, το λιγότερο, αφελές να ισχυρίζεται κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης πως από εδώ και πέρα θα έχουμε μέτρα ελάφρυνσης, όταν αυτός ο ταλαίπωρος λαός έχει υποστεί τις μύριες όσες θυσίες και πλέον ετοιμάζονται να βάλουν «χέρι» στις δουλειές του (εργασιακό) αλλά και στις περιουσίες του («κόκκινα» δάνεια).

Ειλικρινά, δεν έχει διδαχθεί κανείς από εσάς εκεί στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι η σιωπή είναι χρυσός; Πόση αμετροέπεια μπορεί να αντέξει ακόμη ο Έλληνας, όταν κι εσείς και οι προηγούμενοι τον έχετε στραγγίξει εδώ και έξι χρόνια δίχως έλεος;

Μήπως να το παίρνατε λίγο αλλιώς το πράγμα; Γιατί, από πολιτικό «σανό» έχουμε χορτάσει πια…


Πηγή