O Ψυχάρης βλέπει το πολιτικό τέλος του Παππά και τον Παυλόπουλο εγκέφαλο του κλεισίματος του Mega

wpid-wp-1473237805151.jpeg

Hταν τόσο απλό: Nα δώσει ο Παππάς 10 άδειες με 30.000.000 εκατ. ευρώ τη μία. Να μαζέψει 300.000.000 εκατ. ευρώ και να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Προτίμησε να κάνει έναν διαγωνισμό παρωδία με αποτέλεσμα να στρέψει τους πάντες εναντίον του. Τώρα στο ΒΗΜΑ προδιαγράφουν το πολιτικό του τέλος ενώ ο Βηματοδότης βλέπει πίσω απ΄όλους ενορχηστρωτή τον πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στόχος του οποίου είναι να κλείσει το Mega.

O υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς έχει χειριστεί με απολύτως λανθασμένο τρόπο την υπόθεση, η οποία μπορεί και να μετατραπεί εν τέλει σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και τον ίδιο.

Είτε για τον απλό λόγο ότι το διαφαινόμενο νέο τηλεοπτικό τοπίο δεν θα είναι και τόσο υγιές όσο το περιγράφει η κυβέρνηση, είτε και επειδή οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες αναλογιζόμενοι τα εκατομμύρια που καλούνται να καταβάλλουν λόγω του πρωτοφανούς διαγωνισμού, θα στραφούν μοιραία κατά της κυβέρνησης και θα διαμορφώσουν άλλο περιβάλλον από εκείνο που οραματίστηκε ο υπουργός Επικρατείας. Πόσο μάλλον, αν τυχόν υπάρξει ακύρωση της διαδικασίας από το ΣτΕ.

Εν αναμονή των εξελίξεων και της τελικής διευθέτησης μίας σειράς εκκρεμοτήτων τις επόμενες εβδομάδες, πρόσωπα που έχουν γνώση των όσων συμβαίνουν στα παρασκήνια της ξεχασμένης Κουμουνδούρου, εφιστούν την προσοχή σε μία παράμετρο: το ενδεχόμενο ο Ν. Παππάς να δεχθεί σφοδρές πολιτικές επιθέσεις στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

Στον βαθμό που κάτι τέτοιο επαληθευτεί, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για περαιτέρω εξελίξεις, ακόμη και για το πολιτικό μέλλον κάποιων προσώπων ή και της ίδιας της κυβέρνησης.

Ειδικά δε αν τα ραδιοτηλεοπτικά σενάρια δεν εξελιχθούν όπως τα έχει σχεδιάσει ο κ. Παππάς.

Και ο Βηματοδότης βάζει στο κάδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο:

Εδώ και χρόνια έχει στοχεύσει το Mega ο Αλ. Τσίπρας. Θεωρούσε, βλέπετε, ότι αυτό επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις συνειδήσεις των πολιτών και όσα θα διαβάσετε παρακάτω αποδεικνύουν ότι όλη αυτή η «ανακατωσούρα» που έγινε στο τηλεοπτικό πεδίο είχε ως τρόπαιο το Mega.

Οπως ήδη πληροφορηθήκατε από το vima.gr οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν λύση για το Mega. Από τη στιγμή που έχει απολέσει την άδεια και εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δεν υπάρχουν προοπτικές κάλυψής της, αναζητείται λύση. Φαίνεται ότι κάποιος εκ των νέων καναλαρχών τις έχει προσεγγίσει και εργάζονται ήδη για αυτόν. Δηλαδή ο νέος καναλάρχης που δεν διαθέτει κανάλι, εάν συμφωνήσει με τις τράπεζες, θα προικοδοτηθεί με την περιουσία, τη φήμη, την αξία και τα λεφτά του, που είναι δεσμευμένα στα πιστωτικά ιδρύματα. Μπορεί μάλιστα να του προσφέρουν και κούρεμα των δανείων και δανεικά λεφτά ώστε να λειτουργήσει το πρώτο διάστημα για να αποδειχθεί ότι το τρόπαιο όλης της επιχείρησης ήταν εν τέλει το Mega.

Ας ξαναθυμηθούμε μια ξεχασμένη συνομιλία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος με τον καναλάρχη-υπουργό Ν. Παππά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Η συνομιλία ήταν ανεπίσημη, έγινε στο πόδι, χωρίς να καταγραφεί πουθενά (παρά μόνον στα μικρόφωνα της ΕΡΤ) και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, αφού διεξήχθη την πρώτη του έτους στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής ευχών της πολιτειακής εξουσίας με την πολιτική, εκκλησιαστική, διπλωματική, δικαστική κ.τ.λ. Ο κ. Παππάς προσέρχεται εύχαρις να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μια «καπαρωτή» χειραψία (ξέρετε, αυτή με τα δύο χέρια), οπότε ο ΠτΔ τον ρώτησε τι γίνεται με τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζω ότι ακόμη βρισκόμαστε στην πρώτη του έτους 2016. Ο υπουργός με το γνωστό χαμόγελό του είπε: «Εξαιρετικά, εφέτος θα τελειώσουμε, πάντοτε με τη δική σας καθοδήγηση». Αυτά.


Πηγή